�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Cukr roku Martin Braun Cup 2005 -2006

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 22.05.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=823

Mozart a Praha. Dilema minulosti, dilema souasnosti. "Ach ta Praha!", povzdechnou si v Olomouci a v Brn, nebo prv to byla prvn msta v zemch Koruny esk, kter 11let Wolfgang Amadeus prvn navtvil.

fiogf49gjkf0d

Mozart a Praha

  

Mozart a Praha. Dilema minulosti, dilema souasnosti. "Ach ta Praha!", povzdechnou si v Olomouci a v Brn, nebo prv to byla prvn msta v zemch Koruny esk, kter 11let Wolfgang Amadeus prvn navtvil. 
V hanck metropoli se dokonce zdrel v nemocninm prosted dva msce a pot koncertoval v Brn, kde se na jeho poest dnes podaj soute mladch klavrist do 11 let.
Ale je pravdou, e pojem Mozart a Praha je symbiza velkch divckch spch v  ivot tohoto hudebnho gnia, kter vrcholila mty opedenm vrokem "M Praan mi rozumj", kter nabyl opt aktulnosti pi 250. vro jeho narozen, v podob spor esk muzikologick strany versus rakousk krajansk sdruen o tom, zda tito Praan byli eskho i nmeckho pvodu.
Pro ns bude ale mnohem podstatnj jak si povedou ti, kte pi pleitosti Mozartova vro se budou snait pedvst co nejlep cukrskou sontu. Doplme, e rok 2006 je aktuln pro dv vro majc spojitost s jednm z nejvtch hudebnch skladatel vech dob, kdy v lednu jsme si pipomnli 250. vro narozen a v prosinci vzpomeneme 215. rok od Mozartova mrt.

Asociace kucha a cukr, pod cukrskou sout "Cukr roku" na tma - Mozart a Praha - dvoukolovm systmem ve dvou kategorich.

Kategorie A - Junior, pro studenty a absolventy cukrskho oboru i
odborn gastronomick koly do 21 rok.
Kategorie B - Senior, pro absolventy cukrskho oboru i odborn gastronomick koly.

Soutn zadn je shodn pro ob kategorie

- Slavnostn vrobek bez omezen tvaru do hmotnosti 5 000g na tma:
  "Mozart a Praha"
- Kalkulace na cel vrobek (technologick postup a surovinov norma)
- Degustan vzorek formou kulatho dortu o hmotnosti 400 -800g,
  (nemus odpovdat tvaru soutnho vrobku- podmnkou je obsah vech
   pouitch surovin)

Vrobek mus obsahovat 3 suroviny ze sortimentu firmy Braun, kter dodv firma Fiala- Praha s.r.o.

  • Expont doveze soutc ve zhotovenm stavu
  • Porota vybere 10 nejspnjch prac obou kategori pro postup do 
    druhho kola
  • Termn a msto konn: 27.6. 2006 - Obecn dm Praha 1, Sladkovsk sl. Vrobky budou vystaveny od 10 hod. a slavnostn vyhlen se uskuten v 16 hodin.
  • Druh kolo se bude konat 24.-26.jna na veletrhu HORECA 2006 ve 
    Veletrnm  palci v Praze


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku