�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pro cukri pouvali do svch vrobk ovoce

Autor: Radim ez
Datum vyd�n�: 26.06.2002
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=82

Misti cukri v dobch svho rozmachu a to ji ve druh polovin minulho stolet a do roku 1939 se povaovali tak trochu za litele.

fiogf49gjkf0d
Misti cukri v dobch svho rozmachu a to ji ve druh polovin minulho stolet a do roku 1939 se povaovali tak trochu za litele. Byl to zejmna irok sortiment rznch medicinlnch bonbon a tak rzn dietn peivo,jako jsou pikoty nebo suchary.Mli pro n mnoho vlastnch,prax odzkouench recept,ale pedevm si zakldali na kvalit a erstvosti pouitch potravinskch surovin.Vdli jak vznam m erstv ovoce pro zdrav lovka a proto jej v hojn me pouvali do svch vrobk.V nsledujcm pehledu jsou alespo zkladn inky uvedeny.
Ananas podporuje trven,zvlt blkovin,umrtvuje choroboplodn z rodky
Angret povzbuzuje innost stev a aludku,je dobr i pi zcp
Bann je vivn a lehce straviteln
Borvky hoj i stahuj,lze je pout pi drdn stev a aludku
Broskev zvlt vhodn jako huspenina pro nemocn
Brusinky jsou vbornm koenm,podporuj trven
Citron podporuje ltkovou vmnu,povzbuzuje jtra a rovn blahodrn psob na ki
Datle jsou velmi vivn a podncuj tak chu k jdlu
Fky psob na stolici,ist listy se tak pouvaj jako obklady
na rny
Gdoule pouv se jako koen,semeno t na obklady
Hrozny psob na ltkovou vmnu,povzbuzuj innost ledvin
Hruky psob proti zcp,chlad
Jahody chlad a ist krev
Jablka ochlazuj pi zimnici,podporuj innost stev
Maliny povzbuzuj chu k jdlu a chlad
Meloun psob moopudn
Meruky maj podobn vlastnosti jako broskev
Pomeran chlad pi zimnici,povzbuzuje jtra a ledviny a ltkovou v mnu
Rajsk jabl. psob na ledviny
Rybz chlad pi zimnici,podporuje chu k jdlu
vestky povzbuzuj jtra a ledviny
Ten jsou vivn a oberstvujc

Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku