�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SALIMA - 25. mezinrodn potravinsk veletrh 1. den

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 08.03.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=811

SALIMA pedstavuje kompletn presentaci vrobk a slueb z oblasti potravinskho a npojovho prmyslu vetn potravinskch stroj, technologi a obalovch prostedk.

fiogf49gjkf0d

SALIMA pedstavuje kompletn presentaci vrobk a slueb z oblasti potravinskho a npojovho prmyslu vetn potravinskch stroj, technologi a obalovch prostedk. Leton ronk pedstavuje 1100 vystavujcch firem a devt pln obsazench hal. Kad tet firma pijela ze zahrani a celkem je zastoupeno 38 zem, nejpoetnji Rakousko, Nmecko, Slovensko a Polsko.
Salima majc status nejvtho specializovanho veletrhu v zemch stedn a vchodn Evropy slav letonm ronkem rovn tvrtstolet.
Pod ustlenm nzvem SALIMA se prezentuj dal ti vstavn odvtv:

MBK - 3. mezinrodn veletrh mlynstv, pekastv a cukrstv. Samostatn specializovan veletrh vznikl na zklad poadavk vystavovatel a oborovch asociac. Pekask a cukrsk obor jsou charakteristick proniknm automatizace a uplatovnm novch technologickch postup a ve svt bvaj zpravidla prezentovny formou samostatnch veletrh

INTECO - 22. mezinrodn veletrh zazen pro obchod, hotely a veejn stravovn. Veletrh je pehldkou technologi v potravinskm prmyslu, prezentace vybaven do maloobchod, velkoobchod, restaurac a hotel. V rmci odbornho doprovodnho programu probh sout Gastro Junior Brno.

VINEX - 12. mezinrodn vinask veletrh  znamen nejvt a nejkomplexnj prezentaci tuzemskho a zahraninho vinastv a vinohradnictv ve stedn a vchodn Evrop.

Vznamnm initelem, kter svoj aktivn innost obohacuje program potravinskho veletrhu Salima je Potravinsk komora R, kter pijela se zmrem prezentace dvou projekt.
Pod nzvem "Najdi si svho vrobce" je nabzen systm registrace eskch potravinskch podnik a jejich znaek na webovch strnkch informanho systmu R pod nzvem FOODNET. Clem tohoto projektu je podpoit prodej eskch potravinskch vrobk a poskytnout vce informac o eskch zpracovatelskch podnicch a jejich vrobcch.
Druhm projektem je snaha o zaloen technologick platformy, zahrnujc ir spektrum astnk potravinskho etzce od prvovrobc, pes vzkumn stavy, vysok koly, potravinsk podniky a po obchod s vyuitm finannch prostedk EU na vdu a vzkum tak, aby byl aplikovateln v praxi a odpovdal potebm pedevm malch a stednch podnik.

ZLAT SALIMA

Trofej nejvy kvality udlenou pod nzvem "Zlat Salima" v kategorii masn suroviny a vrobky, drbe, ryby, obdrely vrobky firem  ZUD Masokombint Psek CZ, kte Zlatou Salimu zskali hned dvakrt za Jazykovou mozaiku a Dra klobsu. Drbesk zvod Klatovy, a. s., uspl s polotovarem kuecho masa v marind s nzvem Kuec pnev Hubertus. KMOTR- Masna Krom, a. s., byla ocenna za dvojici trvanlivch masnch vrobk Zeus a Hdes a firma Vhala a spol. dostala Zlatou Salimu za Vhalovu slaninu.

V kategorii mlko a mln vrobky slavily spch spolenosti OLMA, a. s. (probiotick mln npoj se 60 % ovoce Energy in) a MILSY a. s. (Bnoveck pomaznka termizovan s ementlovou pchut).
Z producent hotovch jdel a vrobk studen kuchyn doshly na Zlatou Salimu firmy ALIMA znakov potravina, a. s. (Tvarohov pomaznka se unkou a kenem) a Xaverov, a. s. (polotovar Kuec zky s brokolicovou npln). V kategorii racionln viva a speciln potraviny hodnotitelskou komisi nejvce zaujaly exponty Peinky s okoldovou npln od firmy POEX Velk Mezi, a. s., a Zeleninov bujn Wrzl Bio nmeckho vrobce PRIMAVITA Luneburg (vystavovatel COUNTRY LIFE, s. r. o., Beroun).
 Dvanct Zlat Salima byla udlena v kategorii alkoholickch npoj, a to firm JANKAR PROFI, s. r. o., eladn za vrobek Medovinka original + pchut Cherry, enen, ern rybz.
Mezi pekaskmi a cukrskmi vrobky byl ocenn Valask frgl s pti druhy npln z Pekastv Valask frgly, s. r. o., Velk Opatovice.

Dal dv Zlat Salimy byly udleny v sekci technologi. Prvn zskal Pesn porcovac stroj TREIF FALCON nmeckho vrobce TREIF Maschinenbau Oberlahr a vystavovatele FIMEX spol. s r. o., Praha. Tak posledn ocenn obdrel zahranin vrobek, konkrtn Bezpenostn systm CLO stahovaky k GRASSELLI italskho producenta Grasselli Albinea a vystavovatele MASO-PROFIT s. r. o., Praha.

TRENDY 2006
Odborn hodnotitelsk komise veden stednm editelem Sttn zemdlsk a potravinsk inspekce Jakubem ebestou letos poprv posuzovala tak kvalitu expont vystavench v rmci pehldky trendovch potravinskch vrobk TRENDY 2006. V kategorii GO FUTURE! ocenila vrobky BIOTTA zeleninov, ovocn a smsn vy v kvalit BIO-SOUBOR, BIOTTA BREUSS BIO - zeleninov va 500 ml (oba vyrb vcarsk firma BIOTTA a vystavuje PRO-X s. r. o., Plze) a RACIO CROCAMTTE SNACK (RACIO, s. r.o., Beclav). V druh kategorii GO TRENDS! zskala dv ceny TRENDY firma ALIMA znakov potravina, a. s., Praha, prvn opt za Tvarohovou pomaznku se unkou a kenem a druhou za Pink grapefruit. Tet ocenn obdrel Ochucen syrovtkov npoj VIAVITA od firmy Global Information Systems, s. r.o., Plze. Kategorie GO NATURE! pinesla dokonce osm ocennch vrobk: Energy in (OLMA, a. s.), Kuec prsa v aspiku (VHALA a spol. s. r. o.), Biolinie rov chlebky s mlnou okoldou (vrobce RACIO s. r. o., vystavovatel PRO-BIO obch. spolenost s r. o.), BIO ovocn va jablko-mango Voelkel (vrobce Voelkel Nmecko, vystavovatel COUNTRY LIFE s. r. o.), Zeleninov bujn Wrzl Bio (vrobce PRIMAVITA Nmecko, vystavovatel COUNTRY LIFE, s. r. o.), 4FIT celozrnn penin lupnky (SEMIX PLUSO, spol. s r. o.), Fitness kuec unka (RACIOLA-JEHLIKA s. r. o.) a Sms na BIO CHLB itno-penin (Jizersk pekrny spol. s r. o.). V kategorii GO TRAVEL! znovu usply vrobky ocenn ji Zlatou Salimou - Medovinka Original od JANKAR PROFI s. r. o. a Valask frgl z Pekastv Valask frgly s. r. o. Stejn firma zskala cenu TRENDY tak za Valask Gurble ve tech variantch. Cenu v kategorii GO KIDS! obdrela Dtsk hoice od formy ALIMA znakov potravina a. s. V posledn kategorii GO SPECIAL! komise ocenila Bannov mlko PROVAMEL Bio (vrobce ALPRO Belgie, vystavovatel COUNTRY LIFE, s. r. o.), VEGAVITAL - zakysan sojov npoj a VEGAVITAL - zakysan sojov vrobek (oba vyrb KALMA, k. s., Sviadnov).


okoldov fontna - FIALA-PRAHA s.r.o.
Fontnu na okoldu jako svou vstavn a zrove i prodejn novinku pedstavila firma FIALA - PRAHA s.r.o. Fontna se vyznauje vlastnm ohevem, je vybavena roubovm erpadlem pivdjc rozehtou okoldu vertiklnm smrem, kter pak v optimln teplot pi nslednm stkn vytv psobiv efekty. Uplatnn tohoto vrobku m pedevm dekoran vznam, kter avak t nabz monost potaen povrchu vloen poivatiny odpovdajcho tvaru.
Fontna krom toho  umouje i aromatick efekt, kdy vn temperovan okoldy proln do irokch prostor a pispv tak znanou mrou k chuovmu zjmu zkaznka.
Jaroslav Fiala je pravidelnm sponzorskm podprcem Gastro Junioru prostednictvm innosti sv firmy prezentujc vrobky a ppravky fy.Martin Braun Feine Backmittel und Essenzen KG, kter jsou t  pro nvtvnky Salimy, potamo MBK k vidn, k informacm i koupi k dispozici v pavilonu B - pzem, stnek . 005 B.
Ze irok Fialovy nabdkov kly jmenujme namtkov esence, ochucovac pasty, npln, krmy a ppravky pro jejich vrobu, ely, ozdoby, suroviny, pomcky, paprov program a mnoh dal nleejc do vroby a prodeje cukrren.
AKC R zskala grantov fond z prostedk EU ve vi 5 milin K pro rozen sv innosti. Pedstavitel firmy FIALA - PRAHA s.r.o. se stal spolumanaerm na uvedenm pspvku se zamenm pro cukrsk obor. Celkov finann objem grantu je uren na profesn vzdlvn dosplch kucha a cukr.
Tento zpsob vzdlvn bude uskuteovn po dobu dvou rok a jeho vlastn forma bude mt podobu odbornch semin s tmatickm zamenm a jeden povinn semin se uskuten na tma hospodsk innost se specifickm obsahem na podnikatelsko-etnick tma, s tm e ostatn tmata se vyznauj volitelnm nmtem astnka.
Vlastn prbh semin pro astnky bude jednodenn, vtinou ve vkendovch termnech a absolvent obdr certifikt o jeho absolvovn, a jak je podstatou zmru organiztor AKC R, tento zpsob vuky bude "lakmusovm paprkem" budoucho systmu a praktickho zpsobu cechovnch mistrovskch zkouek.

Report z Gastro Junior - NOWACO CUP se nachz zde


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku