�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


VOLAJ JU JOKA -"First lady confectionary of Slowakia"

Autor: Ji ez z Vtrnku
Datum vyd�n�: 21.02.2006
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=801

Vysloven jmna Joka zaruuje ve slovenskch cukrskch kruzch stoprocentn identitu mylen osoby, bez nutnosti doplku pjmen.

Vysloven jmna Joka zaruuje ve slovenskch cukrskch kruzch stoprocentn identitu mylen osoby, bez nutnosti doplku pjmen.
Pi jmn Joka nikdo ani na okamik nezavh a spolehliv vs nasmruje na cukrskou mistrovou Jozefnu Zaukolcovou, rozenou ebkovou, z pchovsk Sdruen stredn koly hotelovch sluieb a obchodu.
Jmno tohoto znn nen u en pli rozen a pina toho, e pi ktu bylo novorozen ebkovch takto pojmenovno, m pozoruhodn dvod.
Byla-li e o novorozenci, je nutno hovoit o novorozencch, respektive dvojatech, chystajcch se spatit svtlo svta.
Krtce ped dobou zrodu bylo matce pan ebkov oznmeno, e je v astnm oekvn dua potomk. Jozefna Zaukolcov pochz z rodiny o esti dtech a religizn zaloen rodie v duchu Novho zkona Bible urili pro ppad zrodu smenho pru jmna Josef a Mria. Tento zmr vak vyel z poloviny, nebo oba dva "blenci" zrozen 25.3. 1971 na levm behu eky Vhu v Povsk Bystrici, byli enskho pohlav.
Ale ani pesto rodie pvodn jmenn zmr neopustili a zamlen musk jmno se promnilo ve femininum, ili Jozefu, podomcku Joku.
Mal dvtko majc se ile k svtu, zaalo postupem doby nalzat zlibu v innosti, kter pohyby tukou zanechvala na papru velice zajmav obrzky, kter a nemajc dnou konkrtn podobu, byly tm, co malou Joinku optovn pivdlo k tvoen smsice tah nahoru, dol, vlevo a vpravo. as plynul a ruka malho dvete se zaala podvolovat povelm jejho pohledu a na pleitostnm papru jakhokoliv formtu se zaaly jevit podoby domeku, zvat i maminky a tatnka. Byl to as, kdy semnko vtvarnho talentu se zaalo klubat zpoza zem zatm v podob malinkho vhonku sazeniky budoucho koatho kee cukrskho umn.
Zkladn kolu absolvovala Joka v Povsk Bystrici a v ase rozhodovn
co init po jejm absolutoriu, padla volba na cukrskou profesi. Nelze ci, e v prbhu tletho vunho oboru, navzdory pzn ke kreslenmu projevu, by byla cukraina stedobodem jejho ivota.
Talent kvality mv nkdy del inkuban dobu, a v Join ppad to platilo bezezbytku. erstv absolventka sladkho oboru nsledn rozila  sbrku doklad o sv odbornosti  prostednictvm nstavbovho studia o maturitn vysvden. Mstem nabvn novch poznatk se stalo SOU stravovn Slanick osada v Nmestove u Oravsk pehrady.
Okol vodn ndre se vyznauje malebnm krajinnm portrtem a scenrie urostlch strom dotven keovmi porosty v kombinaci se zrcadlc se vodn plochou bylo pesn to, co pjemn osvovalo a zrove inspirovalo Joiny citov vjemy, navc dotven povahovm rysem mstnch obyvatel v jejich mluv a jednn se odrel klid doln prody z dli lemovan sugestivnm panoramatem Oravskch Beskyd a Magury.
Na kole se podaly soute odbornch zrunost a Join prozatm dmajc um v pozvolnm pohybu svho vvoje se nhle rozevel jako poup re jdouc do vrcholovho rozpuku. Potvrzenm aktu dozrn bylo Joino cukrsk vtzstv v krajskm kole.
Nejenom, e se jednalo o zlomov poin na jej cukrsk drze, ale dolo i zrove k tolik potebnmu kontaktu emeslnho konu s poznatkem  sly kouzla vyvrajcho z umleck tvorby, jen ve sv tvr a pestromalebn i nabz prv cukrsk obor. Prv tato chvle byla pestupn stanic, kdy Jozefna ebkov z pvodnho profesnho osobku pestoupila do luxusnho expresu cukrskho umn smujcho do vzdlench oblast oduevnl umleck tvorby.
Avak umn je nadstandardn stic ivota a potravu, coby pohon  t nejzkladnj podstaty ivota, nedoke zdaleka zaruit.
Proto dal Joiny profesn kroky smovaly do Jednoty spotebnho drustva v Povsk Bystrici, kam nastoupila jako adov cukrka.
Rodina ebkovch je nboensky zaloen. Modlitby, me a oddanost vi Stvoiteli byly nedlnou soust zpsobu jejich ivota. Pes prvnho "strnka-andlka" a nsledn Oten se mal Joinka seznamovala s  Psmem svatm, jeho pbhy Starho zkona pro ni pedstavovaly pohdkovou prochzku posvtnou zahradou. Obsah kanonickch knih majc potek v prvotn Genesis a postupem doby navazujc  na deuterokanonick pbhy, otevraly v dospvajc slen reln ekumenick nhled do minula, je z pozice dtskho vjemu pociovala ji v dob, kdy jej dtsk mysl petvela do vlastn podoby obraz vznikajc z poslechu svho okol i bohoslubch v kostele. Nov zkon pot sktal pohled na dobu Boho zjeven skrze Jee Krista, spasitele lidstva.
Tak jak se Joka ponoovala do etby staro a novozkonnch dj, tak na sob tm vce pociovala sounleitost svho duchovna s onou historickou dobou, jejmi postavami a skutky.
Pedstava Boha vemohoucho ve sv nepoznan podob, vyvolvala ctu ke vemu majce spojitost se samotnm Stvoitelem. etba dal sakrrn literatury, ve spojitosti s mluvenm slovem znjcm z kosteln kazatelny vyvolvaly v Joce touhu proniknut do tajemna dalch poznatkovch prostor veobjmajcho posvtna.
Zeteln ctila, e filosofie on doby je i jejm vyznnm a kdysi mln opar pocit se nyn mnil v jistotu poznn a k jejmu sluchu promluvil Shry hlas, pravce v kterm smru m clit lpje dalch skutk svho ivota.
- Bylo dokonno -.
V roce 1992 nastupuje Jozefna ebkov do prvnho ronku dlkovho studia teologick fakulty v ilin.
Prvotn vaha dvouronho studia se s pibvajcmi poznatky produkujcmi stle vzrstajc zjem o liturgick poznn prostednictvm hlavnch studijnch obor vrouky, dogmatiky, katechetiky a biblistiky, se prothla a na estilet studium. "Koliska slovenskch miest" Nitra byla mstem Joiny promoce a pedn titulu Magistr teologie se zamenm na vuku nboenstv.
Joka se tak stala jednm z mla  slovenskch pegagog, majc ve sv nstavbov studijn sti takovouto specializaci.
V Jednot se budouc magistra teologie zdruje do roku 1992 a nsledn pijm nabzen msto odborn mistrov v Pchov na Sdruen strednej kole hotelovch sluieb a obchodu a svj vun program roziuje na pedmty technologie a suroviny.   
Do repertoru kolsk innosti Josefny ebkov nle i soutn kln, kdy se ocit na Gastropragu, z nho si odv  zlato a stbro. Stbrn kov zskv i na cukrsk souti v Klagenfurtu. Ost svho umu t dobruuje u Mirky Slavkov v Praze od n erp pedevm znalosti  v kurzech "Prvn stupe zkladn umleck cukrainy" a "Zpracovn okoldy a francouzskch pralinek".
Svtov kulinsk expres se v t dob til kupedu zvratnm tempem  a Slovensko nehodlalo stt opodl. Roku 2000 se formuje ekypa dobrch kucha a vytv Slovensk nrodn tm. Joka je nominovan na cukrsk post. Tm jede na horkou pdu  soutnho Hradce Krlov, kde dobv bronzovou trofej. Tent rok odjd slovent kulint reprezentanti na  gastronomick Olymp do Erfurtu, kde vprava  na svm dosavadnm nejvtm soutnm podujet zskv diplom. Dodejme, e se jednalo o prvn vstup slovenskho drustva na kulinskou olympidu.
Rozjet kuchask "Slovensk strela" m poslze do Lucemburska pro stbrnou medaili a v nslednch tech letech se pesouv mezi Slovenskem a eskem, konkrtn na prvn scnu gastronomickch sout Hradce Krlov, kde svoji tvorbu pokad smuje za stbrnou medaili.
V roce 2004 se konala opt kuchask olympida v Erfurtu. Slovensk kuchask nrodn tm pijd do hlavnho msta Duryska  s vzbroj zkuenost pedchozch let, kter jejich soutn sil ukula do podoby bronzovch medail,  co pchovsk cukrka povauje za svj dosavadn spch.
Tato medaile m ovem jet navc dal tpyt, kterm je lesk siln vle a smyslu pro odpovdnost. Joka msc ped zaehnutm olympijskho ohn utrpla frakturu lokte. Rozsah razu vyadoval lebn kon prostednictvm dlahy nejmn 30 dn. Co te? Pprava na Erfurt trvala cel rok a v tak krtkm ase zakolit novou cukrku bylo vylouenou vc. Joka vak navzdory razovmu handicapu pokraovala v pprav a s oslabenou pa vykonvala v olympijskm prosted cukrsk soutn kony.
Akn rdius innosti pan Zaukolcov je rozshl. Znme ji jako uitelku, soutc, magistru teologie a v jejm repertoru se nachz jet jedna pozoruhodn innost, kterou je publicistika.
Joka ebkov i Zaukolcov, jsou autorsk jmna dvou knih, pod nzvy "Peeme s Jokou a Tescomou" a "Velk obrazov kuchrka", nap tomu, e se jedn o jednu osobu. Vysvtlen kombinace rozdlnch jmen je nasnad. Prvou knihu napsala Joka jet jako svobodn a druhou ji coby pan Zaukolcov.
Dal Joinou oblbenou innost v n zrove spauje sv ivotn posln je prce s mlde, je zasvtila sv mld cukrskmu oboru. "Cukrrsk majsterka" tak m navc monost sv bohat poznatky taj umleckho odvtv realizovat t prostednictvm svch odchovanc.
Joiny gastronomick zkuenosti se staly takt nmtem pro televizn relaci "Varm, var, varme a peieme" kterou zpracovalo TV studio Koice. Pvodn zmr tvrc poadu bylo natoit nkolikadln gastronomick seril kdy modertorovi poadu asistuj odborn inkujc, kte mli podle tmatickho scne rotovat. Prvn na adu pila samotn autorka nmtu a jej podn vlastn tmatiky bylo takovho charakteru, e reisr poadu odmtl ptomnost dalch odbornk a vechny dly serilu odasistovala jen Joka.
Pan Zaukolcov by si pla aby jej prce a zpsob kterm se vyznauje ona sama, zde byl i v t dob a pouval se jet dlouho pot, a j jednou prst osudu pokyne - v Join ppad zcela urit - ke vstupu  na Nebesa.
Pchovsk mistrov je veobecnou cukrkou s piklonnm se k prci s okoldou a karamelem.
Cukrov hmota s monost nekonen variace podob a klou  barevnch odstn, ji pivd do duevn nirvny. Je to svt v nm krystalizuj jej pocity, jejich prostednictvm interpretuje vidn svta, tuby a filosofii svho ivota, kter petv v miniatury, je se jejm prostednictvm stvaj filigrnskm umnm.
 okolda, psobc na prvn pohled jednobarevnost a jednolitost hmoty, je pro ni umleckou vzvou, umocnnou vn orietlnch dlek, kdy charakteristick okoldov aroma ji pen do romantickho kouzla istoty a spravedlivho konce pohdek. Kakaov surovina je nalezitm poklad, ke kterm se jejich hleda me dostat pes velkou znalost obshlho cukrskho ternu, emu pedchz dlouhodob teoretick i praktick clevdom pprava, trpliv probjen se skalmi technologickch poznatk, tben rukodlnch postup, kter se po dlouhm sil ustl do podoby umleckho vrazu. Teprve a na konci tto mnohdy strastipln cesty je v hloubi  cukrskho nalezit nalezen onen ken poklad, jeho zisk ve skce nlez povyuje svho majitele  - v Join ppad - na cukrskho umlce, a z liturgick cukrky, kter nezpracovv okoldu pouze prostednictvm svch prst, nbr pedevm srdem, tak vytv "First lady confectionary of Slovakia".


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku