Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Soutěž - Slané a sladké variace s použitím listového těsta

Autor: AKC ČR
Datum vydání: 9.9.2005
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=771

Soutěžící má za úkol ,během 20.minut vyrobit a upéct 4 porce sladkého nebo slaného výrobku z listového těsta,za použití konvektomatu. Náplň si soutěžící mohou dovést předem připraveny,zelenina, omáčky a další ozdoby se budou dodělávat přímo na místě.

fiogf49gjkf0d

ASOCIACE KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČR
Pobočka Severní Morava a Slezsko
sms@akc.cz - www.akc.cz - www.gastromorava.cz
 

U příležitosti Festivalu Gastronomie a nápojů OLIMA 2005 vyhlašujeme soutěž

„Slané a sladké variace s použitím listového těsta“

Dne 7.října 2005 od 9.hodin


Soutěž pořádá GastrocentrumMoravia, AKC ČR SMS, Výstaviště Flóra Olomouc, Dart s.r.o. Plzeň- Křimice, Retigo s.r.o, COMMODITY TRADING s.r.o. dovozce palmového oleje Carotino

 

  PRAVIDLA SOUTĚŽE – PODMÍNKY ÚČASTI V SOUTĚŽI, INFORMACE

Podmínky účasti
Soutěže se mohou zúčastnit žáci středních odborných učilišť a hotelových škol (zvláště je vhodná pro začínající soutěžní kuchaře).

Hlavní surovina
Listové těsto Rina plátky rozměr 12x24 cm výrobce Dart s.r.o. Plzeň-Křimice, každý účastník dostane požadované množství na místě. Na zkoušku možno zakoupit hlavní surovinu u firmy FAMILY FROST

Zadání úkolu
Soutěžící má za úkol ,během 20.minut vyrobit a upéct 4 porce sladkého nebo slaného výrobku z listového těsta,za použití konvektomatu. Náplň si soutěžící mohou dovést předem připraveny,zelenina, omáčky a další ozdoby se budou dodělávat přímo na místě.

Malé doporučení
Za dvacet minut stačíte upéct jednoporcové výrobky, které nevychladnou. Nedoporučujeme zdobit krémy, šlehačkami apod.

Kuchařské studio
Kuchařské studio bude vybaveno nerezovým stolem,2.indukčníma plotnami,konvektomatem RETIGO 2/3 , gastronádobama do konvektomatu a hrncem a pánví na indukční plotnu.
Ostatní potřeby včetně porcelánu na prezentaci výrobku si soutěžící je povinen přivézt.

Hodnocení
Hodnocení výrobku proběhne na místě.Hodnotící komise se bude skládat ze zástupců AKC, Dart s.r.o.,Výstaviště Olomouc

Hodnotí se
Chuť, vůně, skladba surovin, vzhled, hygiena, dodržení časového limitu

Ocenění
1.místo
Pohár, diplom, věcná cena
2.místo
Pohár, diplom, věcná cena

3.místo
Pohár, diplom, věcná cena

další umístění:
diplom a upomínkové předměty

Informace podají:  p. Luděk Bil, tel.: 603 854 372
                              p. Jakub Sedláček, tel.: 605 849 185

 

zdroj: AKC ČR


Vytisknuto dne 27.6.2022 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku