�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Oøechové tyèinky s kávovým krémem - vánoèní recept

Autor: Culinary Nestlé Team
Datum vyd�n�: 20.12.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=685

Uvaøíme silnou kávu (2 odmìrky kávy zalít 2 lžícemi horké vody). Ve vodì uvaøíme pudink pøimícháme ho i s cukrem krystal do teplé kávy. Vychladlou hmotu šleháme ruèním šlehaèem a pøidáme do ní 1/8 rozmìklého másla.

Tìsto: 5-6 bílkù a 20 dkg cukru mouèka vyšleháme nad párou (ve vodní lázni) na tuhou hmotu. Pøidáme 30 dkg mletých oøechù a zamícháme. Pomocí zdobièky tvarujeme na suchý plech tyèinky nebo rohlíèky - asi 120 kusù.

Krém: Uvaøíme silnou kávu (2 odmìrky kávy zalít 2 lžícemi horké vody). Ve vodì uvaøíme pudink pøimícháme ho i s cukrem krystal do teplé kávy. Vychladlou hmotu šleháme ruèním šlehaèem a pøidáme do ní 1/8 rozmìklého másla. Krém pomocí zdobièky nastøíkáme na oøechové tyèinky a jejich konce pak namoèíme v èokoládì. Krém lze ale pøipravit i jednodušeji: Uvaøíme kávu a pudink a smícháme je dohromady. Máslo tøeme s cukrem mouèka (množství dle chuti) a po lžièkách pøidávejte pudinkovou hmotu.


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku