Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Velikonoční macarony

Autor: Martin Braun
Datum vydání: 11.4.2022
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6834

Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace.

Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace. Plnění těchto 3- 5 cm spočívá v máslovém krému v ganaši nebo v marmeládě různých příchutí.

Základní recept

1000 g Macarons
ca. 200 g vody 25 - 35 °C 

Zhotovení

Směs  s vodou vlijeme do  mixéru a v rychlejších otáčkách mícháme asi 4 minuty.
Vzniklou macaronovou hmotu nastříkáme přes tubičku č. 10 do tvaru hromádek ca 5g/kus. Vzniklé macaroni necháme odstát asi 45 minut až jejich povrch obdrží vláčnou pevnost.
Upečeme .
Po upečení necháme macaroni zchladnout.
Pečeme při teplotě  150 °C po dobu 18-19 minut. Oběh vzduchu nastavíme na nejnižší stupeň.

Doporučení

Z 1200 g hmoty zhotovíme přibližně 240 macaronů. Hmotnost jednoho kusu macaroni se po upečení rovná hmotnosti asi 4.5 g.

Barvení macaronů

Barevná vizáž macaronů se provádí potravinářskou barvou. Druh barvy je závislý na vkusu výrobce a přání zákazníka.
Provedení: Barvu nastříkáme na výrobek. 

Základní recept na náplň

1000 g Cremonte
1500 g vody
1300 g másla
Vše vyšleháme do pěny.


Vytisknuto dne 30.9.2022 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku