Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz) |
Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o. |
Velikonoční macarony |
Autor: Martin Braun Datum vydání: 11.4.2022 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6834 |
Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace. |
Macarony je francouzské pečivo z mandlové mouky a recept byl znám před mnoha stoletími. Ve Francii existuje mnoho tradičních receptur na zhotovení, které postupem doby doznávaly své inovace. Plnění těchto 3- 5 cm spočívá v máslovém krému v ganaši nebo v marmeládě různých příchutí. 1000 g Macarons Zhotovení
Doporučení Z 1200 g hmoty zhotovíme přibližně 240 macaronů. Hmotnost jednoho kusu macaroni se po upečení rovná hmotnosti asi 4.5 g. 1000 g Cremonte |
Vytisknuto dne 9.2.2023 ze serveru |