Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Velikonoční beránek

Autor: Enzyma
Datum vydání: 9.4.2022
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6833

Nastal čas oprášit velikonoční formu a pak už můžeme dále postupovat dle tradičních receptů. Beránek by rozhodně neměl na svátečním stole chybět – k čaji či kávě přijde určitě vhod!



Na Vánoce je tradicí péct vánočku, na Velikonoce zase Velikonočního beránka – nejdůležitější symbol Velikonoc. Ani se nenadějeme a nastane  čas oprášit velikonoční formu a pak už můžeme dále postupovat dle tradičních receptů. Beránek by rozhodně neměl na svátečním stole chybět – k čaji či kávě přijde určitě vhod!

Sandra HARMONY je zakoncentrovaná směs určená pro výrobu šlehaných a třených výrobků pečených ve formách. Harmonicky spojuje vysokou kvalitu výrobků s optimální cenou připravené hmoty.

Sandra SPEKTRUM – světlá je cukrářská směs určená k výrobě hmot s vyšším

obsahem oleje vhodná zejména pro výrobu bábovek, chlebíčků a dalších výrobků

pečených ve formách.

Sandra – PERNÍK je kompletní směs pro jednoduchou výrobu kvalitního jemného

perníku, perníkových řezů a jiných specialit z perníkové hmoty.

Doporučená receptura:

Sandra HARMONY 1125,0
Cukr krupice 700,0
Pšeničná mouka hladká světlá 180,0
Voda pitná 860,0 
Olej jedlý 350,0

Sandra SPEKTRUM – světlá 1000,0
Voda pitná 400,0
Olej jedlý 300,0

Sandra – PERNÍK 1000,0
Voda pitná 550,0
Olej jedlý 250,0

Doporučený technologický postup:

Sandra HARMONY

Všechny suroviny spojíme a necháme cca 5 min. bobtnat. Pro získání šlehané hmoty šleháme při maximální rychlosti 6 - 8 minut a dávkujeme do připravených tvořítek.
Pro získání třené hmoty mícháme při nejpomalejší rychlosti 1 minutu a dávkujeme do předem připravených tvořítek.

Sandra SPEKTRUM – světlá

Všechny suroviny smícháme a necháme 5 minut nabobtnat. Poté mícháme při nejnižší rychlosti po dobu 1 - 2 minut (protínačkou) do hladké a homogenní konzistence.
Doporučený měrný objem 860 - 920 g/l.

Sandra – PERNÍK

Suroviny spojíme a necháme cca 5 minut bobtnat. Poté 0,5 - 1 minutu mícháme při nejpomalejší rychlosti do hladké a homogenní konzistence.


Vytisknuto dne 30.3.2023 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku