Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Velikonoce - Oříškové řezy s vaječným koňakem

Autor: red.
Datum vydání: 6.4.2022
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=6832

AE neutral rozpustíme ve vodě, dochutíme dochucovací pastou
vaječný koňak a vmícháme vyšlehanou šlehačku.Hmotu rozetřeme na plech s pečným papírem nebo jen na vymaštěný a pomoučený plech.

 

 

Písková hmota    
1000g SAND BASIC    
  600g vajec       
  500g jedlého oleje     
- Hněteme v hnětači s   hákem na střední rychlost 2 - 3 minuty.
Na konci krátce vmícháme oříškovou hmotu.

Oříšková hmota
300 g  NUSSGENUSS
200 g vody
Směs promícháme a necháme 10 odležet

300 g rybízu       
  20 g KABI
- rybíz smícháme s KABI

Šlehačka s vaječným koňakem  
400 g  AE neutral      
400 g vody 25°C     
120 g DP vaječný koňak    
2000 g šlehačky vyšlehané, neslazené
- AE neutral rozpustíme ve vodě, dochutíme dochucovací pastou
vaječný koňak a vmícháme vyšlehanou šlehačku.

Dekor
400 g  želu (viz základní recept *)
  30 g   DP vaječný koňak
200 g zdobící šlehačky
 48  ks čokoládových ozdob s 
 velikonočním motivem

* Základní recept na žel:
100g CLARO neutral    
400g  cukru      
1000g vody
- CLARO neutral smícháme  s cukrem a vmícháme do vroucí vody.

Zhotovení
Hmotu rozetřeme na plech s pečným papírem nebo jen na vymaštěný a pomoučený plech. Navrch nasypeme rybíz a odpečeme.

Pečná teplota:  180 - 190°C
Doba pečení:    25 - 30 minut

Po vychladnutí potřeme šlehačkou s vaječným koňakem.
Necháme minimálně 1 hodinu vychladit v lednici.
Polijeme (zatřeme) tenkou vrstvou želu.
Dělíme na řezy a zdobíme šlehačkou a dekorem.


Vytisknuto dne 24.5.2022 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku