�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vzpll ohe 21. kuchask olympidy IKA 2004

Autor: J.P.Vtrnk
Datum vyd�n�: 23.10.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=654

V hlavnm mst nmeckho spolkovho kraje Thringen, Erfurtu byla zahjena 21. olympida kuchaskho a cukrskho umn. Absolutnm vtzem 21. olympijskho kulinskho umn se stalo nrodn drustvo vdska.

fiogf49gjkf0d

V hlavnm mst nmeckho spolkovho kraje Thringen v Erfurtu, byla zahjena 21. olympida kuchaskho a cukrskho umn. Pehldky kulinskho umu se zastnilo 1100 kucha z 36 zem, 32 nrodnch drustev, 16 juniorskch nrodnch tm, 12 tmu ozbrojench sloek, 9 cukrskch tm, 8 spoleenskho stravovn, 60 regionlnch drustev a pes 300 jednotlivc.

Absolutnm vtzem 21. olympijskho kulinskho umn se stalo nrodn drustvo vdska.

  • Nositelem zlat medaile v kategorii A kuchaskho umn, je nrodn tm vdska.
  • Nositelem zlat medaile v kategorii B - kuchaskho umn, je nrodn tm Kanady.
  • Nositelem zlat medaile v kategorii C patisserii -  jemnho peiva, je nrodn tm vdska.
  • Nositelem zlat medaile v kategorii R nrodn kuchyni, je nrodn tm USA

eskou republiku reprezentovaly seniorsk a juniorsk nrodn tm R.
Regionln tmy Nestl Culinery Team, Prask regionln tm, Grand hotel PUPP Karlovy Vary, tm veejnho stravovn a jednotlivci.

V souti nrodnch drustev, zskal seniorsk nrodn tm R ve tyech kategorich dv bronzov, jednu stbrnou medaili a diplom. Celkov se umstil na 18. mst se ziskem 366,66 bod z 32 zastnnch tm.

Juniorsk nrodn tm ve tech bodovanch kategorich zskal ve studen, tepl kuchyni a v kuchaskm studiu 3 stbrn medaile. Celkov se umstil na 8. mst se ziskem 392,8 bod z 16 soutcch.


Regionln tm Nestl Culinery Team se stal nejspnj z eskch tm sv kategorie a zskal ti bronzov medaile a v souhrnnm hodnocen obdrel bronzovou medaili.
Celkov se umstil na 27. mst z 53 astnk.

PRASK REGIONLN TM zskal jeden bronz, jedno stbro a diplom a v celkovm hodnocen zskal bronzovou medaili.
Umstil se na 34. pce se ziskem 522,9 bod.

GRAND HOTEL PUPP zskal 2x diplom a jeden bronz. Jeho psoben bylo celkov ohodnoceno diplomem. Umstil se celkov na 48. mst se ziskem 471,09 bod.

V jednotlivcch se stal ve sv kategorii olympijskm vtzem Ludk Prochzka z tmu Nestl Culinary Teamu, a to ji podruh v historii jeho olympijskch start.
Dvojnsobn olympijsk vtz se stal nejspnjm eskm reprezentantem erfurtsk olympidy 2004 a nejspnjm eskm gastroolympionikem vech dob.

V kategorii D1 zskala stbrnou a bronzovou medaili umleck cukrka Mirka Slavkov z Nestl Culinary Teamu, kter se ziskem dvou drahch kov zaadila na druh msto nejspnjch eskch reprezentant leton olympidy v kategorii jednotlivc.


V kategorii D1 umleck kuchastv, zskal stbrnou medaili Josef Kucha ze Bzence.
Foto a tvorba v rozpracovn

V kategorii D2 umleck cukrstv, zskala bronzovou medaili umleck cukrka Marie Kuerov z SO,SOU a OU Bzenec.



V kategorii A zskal bronzovou medaili Oldich Pitra - provozovatel restaurace Sport hotel - pekrna v Suici - tvorba v rozpracovn

V kolegiu rozhodch psobil poprv v historii gastronomick olympidy esk komisa Milan Sahnek.


NRODN DRUSTVA - senioi

Nrodn tmy mly personln sloen ty kucha, jednoho cukre a jednoho manaera. Drustva soutila ve tyech kategorich a souet dosaench bod v kad z nich uroval olympijskho vtze v kategorich. Tm s nejvym potem bod ze vech kategori se stal absolutnm vtzem kuchask olympidy.

Kategorie A - kuchask umn -

  • 2 vstavn msy fingerfood, tapas, snack a 5 rznch druh po esti porcch, za studena zhotovench a za studena prezentovanch, za tepla zhotovench a za studena prezentovanch
  • 1 studen slavnostn msa pro 8 osob
  • 6 rznch kompletnch pedkrm, jednotliv zhotovench pro jednu osobu

Hodnotc kritria: Vzhled, pokrokovost, pehlednost, profesn pprava, uspodn, servis.

Maximln poet bod: 80. Pi tech ohodnocen byl mon maximln souet 240 bod.

Kategorie B - kuchask umn -

  • 1 vegetarinsk msa jako hlavn pokrm pro 4 osoby, zhotoven za tepla a za studena podvan
  • 1 menu pro 4 osoby sestvajc z t chod, zhotoven za tepla a za studena podvan
  • 4 rzn tale jednotliv zhotovench modernch hlavn jdel, za tepla zhotovench a za studena podvanch


Hodnotc kritria: viz. kategorie A
Maximln poet bod: viz. kategorie A

Kategorie C- patisserie/jemn pekastv

  • 6 stejnch dezert, teplch nebo studench, v banketovm uspodn pro 200 osob
  • jedna msa ajovho peiva nebo bonbon, i petits foure, t monost srovch foures. 5 rznch druh pro 8 osob v dekorativnm proveden.
  • 4 rzn exkluzivn dezerty s dekorativnmi kusy na libovoln tma.

Hodnotc kritria: viz. kategorie
Maximln poet bod: viz. kategorie

Kategorie R - nrodn restaurace

V tto kategorii reprezentovaly nrodn tmy speciality svch zem.

  • 110 menu sestvajcch z teplch pedkrm (ryby, kori, drbe)
  • hlavn chod (porkov maso, nebo divoina)
  • mounky

Hodnotc kritria: viz. kategorie + chu
Maximln poet bod: kad chod menu max. 80 bod, celkem max. 240 bod

Nrodn drustva - junioi

Tm sestval z peovatele kapitna a ze ty astnk. Drustvo s nejvym potem bod ze t sout obdrelo titul Olympijsk vtz nrodnch drustev junior IKA 2004. Soutilo se v tepl kuchyni, kuchaskm studiu a ve studen mse.

Tepl kuchyn

  • zhotoven110 porc talovch pokrm s maximlnm cenou surovin 3 euro na porci

Hodnotc kritria: uspodn pokrm, istota, profesn uspodn pracovnho prosted, doasnost v provdn kon.
Maximln poet bod: 200

Kuchask studio

Menu pro 2 osoby

  • zhotoven studenho pedkrmu  z filetovanho lososa
  • uvaen lososov - smetanov polvky a zhotoven lososov ndivky
  • hlavn pokrm z lososa
  • 3 dezertn tale

Hodnotc kritria: podek a istota, pracovn technika, chu, dodren asovho limitu, prezentace a pokrokovost.
Maximln poet bod: 25 x 4 astnci = 100 bod

Studen msa

  • 2 restauran msy nebo pokrmy pro 2 osoby zhotoven za tepla a za studena vystaven
  • 2 rzn mounky pro 1 osobu, jednotliv zhotoven

Hodnotc kritria: prezentace a pokrokovost, uspodn, odborn proveden, pehlednost, servis
Maximln poet bod: 80


Regionln tmy

Skldaj se z kapitna, t kucha a cukre. Drustva sout v jednom dnu ve tech kategorich v potu 15 tm. Tm s nejvym bodovm ohodnocenm je ocenn jako Pohrov vtz IKA 2004

Kategorie A - Kuchask umn -

  • 2 vstavn msy fingerfood, tapas nebo snack v proveden pti rznch druh v 6 porcch, zhotovench jednou za studena a i za studena prezentovanch. Jednou zhotovench za tepla a za studena prezentovanch
  • 1 studen slavnostn msa pro 8 osob
  • 6 rznch kompletnch pedkrm, jednotliv uspodanch pro 1 osobu

Hodnotc kritria: prezentace, pokrokovost, pehlednost, profesn pprava, uspodn, servis.
Maximln poet bod: 80, pi tech hodnocen je dosaiteln max. poet 240 bod

Kategorie B - kuchask umn -

  • 1vegetarinsk msa jako hlavn jdlo pro 4 osoby, za tepla zhotoven a prezentovan za studena
  • 1 menu pro jednu osobu, sestvajc ze 3 chod, za tepla zhotoven a za studena prezentovan
  • 4 rzn, modernm zpsobem jednotliv zhotoven modern pokrmy v talovm podn, za tepla zhotovench a za studena prezentovanch

Hodnotc kritria: viz. kategorie A
Maximln poet bod: 80, pi tech hodnocen je dosaiteln poet 240 bod

Kategorie C patisserie/jemn peivo

  • 6 stejnch dezert, teplch nebo studench v banketovm uspodn pro 200 osob
  • 1 msa ajovho peiva nebo bonbon, i petits foure nebo srovch foures, 5 rznch druh ozdobnch vstavnch kus pro 8 osob
  • 4 rzn exkluzivn dezerty s vstavnm expontem na libovoln tma

Hodnotc kritria: viz. kategorie A

Maximln poet bod
: 80, pi tech hodnocen je max. dosaiteln poet 240 bod. Max. poet bod v soutu kategori A,B, C je 720 bod

 

 

 

 


...pokraovn ztra 24.10.2004

 


Vytisknuto dne 03.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku