�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GASTRO PARDUBICE 2004 O POHR NESTL ESKO s.r.o.

Autor: J.P.Vtrnk
Datum vyd�n�: 13.10.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=649

Ve mst pernku na vstaviti IDEON se konal 9. ronk kontraktan prodejnch vstav GASTRO PARDUBICE 2004. Sout byla vyhlena ve tyech kategorich se soutnm tmatem Evropsk unie.

fiogf49gjkf0d

Ve mst pernku  na vstaviti IDEON se konal 9. ronk kontraktan prodejnch vstav GASTRO PARDUBICE 2004. Pi t pleitosti probhal I. ronk bienle umleck cukrainy s mezinrodn ast a VII. ronk cukrsk a perniksk soute v kategorich dosplch a junior O POHR NESTL ESKO. s.r.o.

Sout byla vyhlena ve tyech kategorich se soutnm tmatem Evropsk unie.

 

 

Kategorie A

  

1 - Pavla Indrov, Perov      55 bod
1 - Lucie Prov, SO Jlov u Prahy   55
1 - Olga Soukov, SO eleice   52
1 - Karolina Kocinov, Orion Studio     50
   
2 - Lucie Habov, SO eleice   45
2 - Martin Valenta, SO Dn   42
   
3 - Jitka Sedlkov, SO eleice     39
3 - Simona Zelen, SOUp Smiice   38
3 - Lucie Kratochvlov, SO Teb   36
3 - Jana Vlaskov , IS Mlad Boleslav   32

Kategorie C

Absolutn vtz - Pavel Jano, dritel Pohru Nestl esko s.r.o.


zleva zstupce Nestl esko s.r.o. Vladimr Bobok, Mirka Slavkov, Pavel Jano


Pernkov expont absolutnho vtze Pavla Janoe

1 - Pavel Jano, fa. Jano, Pardubice    60 bod
1 - Ilona Janurov, fa. JaJa, Pardubice   58
   
2 - Lenka Plakov, SO Dn 48
   
3 - Veronika Krajov, SO Krom  41
3 - Jitka Sedlkov, H Vel. Mezi  36


PODIUM - 7.10. 04

 
1 - Elina Meufrox, CIFAP, Francie 109 bod
1 - Ludovic Amiot, CIFAP, Francie 101
1 - Markta Jukov, SOU Vsetn 100
   
2 - Tereza Pivelov, SOU Krom   89
2 - Lenka trbov, SOU Chrudim 88
   
3 - Petra vandov, SOU Chrudim   86
Jarmila Marekov, cukrrna Viktoria 78
Nicolas Frauchisti, CIFAP, Francie 76
 

PODIUM 8.10. 04


 
1 - Justine Carpentier, CIFAP, Francie  118 bod 
 















1 - Guibert Cantal, CIFAP, Francie  118
 
1 - Alena Jamrichov, SOU Vsetn  114
1 - Thomas Cruzado, CIFAP, Francie  113
1 - Alexis Deseri, CIFAP, Francie  111
1 - Martina apkov, LH Pardubice   100
   
2 - Eva Drozdov, SOU Jlov u Prahy   96


Absolutn vtz pdiovho vystoupen
Justine Carpentier a Guibert Cantal



Kategorie B, viz. Podium 

Leton ronk pardubickho GASTRA doznal zmnu v podob asti francouzsk cukrsk delegace, kter pijela na pozvn pan Slavkov (viz. lnek  Croquenbouche), a poprv tak zskal status soute s mezinrodn ast. Tradin nvtvnci pardubickho Ideonu tentokrt trochu bloudili, ne nali sprvnou cukrskou vstavn et, nebo prostory uren pro prezentaci tvorby mistr sladkho umu se z pvodnch vin pesthovaly do pzem. Tato zmna se ukzala bt vraznm pozitivem pro vizovou kvalitu vrobk, kdy horn prostory hnuly ve vhni vzhru slajcho tepla. Krom toho v rozlehlejm sle byl vt manipulan prostor pro pdiovou prci i pro psobivj dekoraci ji dve zhotovench expont.
Post hodnotcch komisa doznal takt promny, kdy - premirov zasedl v komisi zahranin astnk, kterm byl francouzsk prezident AFNP, pan Jean Jacques Kards. Dalmi leny byli pan David Trd a taktovku pedsedy arbitr tmala pan Mirka Slavkov.

Sout byla rozdlena na tyi kategorie

Kategorie A dovezen umleck cukrsk expont

  • maximln rozmr 50x50x80
  • surovina libovoln
  • degustan hodnocen 4 ks minidezert stejnho sloen o rozmrech 4x4x4 cm

Kategorie B1 - dospl
dokonen cukrskho expontu na pdiu

  • dovezen korpus, estihran do 2 kg, pipraven pro dohotoven na pdiu
  • zhotoven 4 ks degustanm vzork - minidezert stejnho sloen jako vstavn expont o rozmrech 4x4x4 cm
  • pdiov dozdoben
  • asov limit 2 hodiny

Kategorie B2 - junioi
dokonen cukrskho expontu na pdiu

  • stejn podmnky viz. dospl -

Kategorie C

  • expont libovolnho tvaru, max. rozmr 50x50x80
  • pouit surovin pouze jedlho charakteru
  • 4 ks minivrobk stejnho sloen jako vstavn expont uren k degustaci

 

Slovo pedsedkyn hodnotc komise Mirky Slavkov

Porovnejte ve veobecnosti leton ronk pardubickho GASTRA s pedchozmi lety.
Leton  GASTRO PARDUBICE bylo odlin a domnvm se e pozitivn, v tom smyslu, e bylo poprv ve sv devtilet historii obohaceno o mezinrodn ast. Dalm kladem bylo pemstn soutnho prostoru do pzem vstavn budovy IDEON, kdy soutc mli vt prostor, a zrove i soukrom vetn klidu pro svou tvorbu.

V jak pozici se nalzala kivka umleck rovn?
Na letonm ronku bylo patrn jak vtvarn cukraina spje dopedu. Trochu mne pekvapilo, e tak obshl tma Evropsk unie, kter vytv irok prostor pro umleck ztvrnn, bylo pojato pomrn v zkm nmtovm zpracovn. Piznvm se, e prv zde jsem oekvala trochu vc. Ale z hlediska porotce musm konstatovat, e zadn tkajc se symboliky Evropsk unie, bylo vstin u vtiny vrobk.

Pokud se nkdo odchlil od zadan tmatiky, jak porota reagovala?
Sout povauji za vzvu ve kter si vymujeme nzory, ume se a navzjem obohacujeme o poznatky. Proto i kdy nkdo neztvrnil stoprocentn podstatu zadn, nebyl to v tomto ppad dvod k tomu, aby nebyl hodnocen. Je avak pravdou, e dvod ke ztrt njakho bodku to byl.

Zhodnome dlo absolutnho vtze.
Tm se stal pan Pavel Jano, majitel stejnojmenn firmy v Pardubicch, jen na pernkovm podklad ztvrnil symboliku esk sttnosti, Prask hrad, Karlv most a  portrt prezidenta R Vclava Klause. Jednalo se o velmi ist proveden a krsnou prci, u kter pro jeho vtzstv, krom uvedenho, rozhodlo tak to, e do soute pokad pin novou mylenku a neopakovan soutn tma.

V kategorii A zvtzila Pavla Indrov z Perova, v em se nachzela dominanta jejho dla?
Tvorba v tto kategorii byla velmi vyrovnan. O vtzstv pan Indrov rozhodlo to, e jej pokrok z roku na rok m velice oividn dynamick vzestup. J kad rok sleduji tyto, eknu, cukrsk hre a me s potenm konstatovat, e k nim pibv mnoho novch a tm mj hodnotc metr nabv irch rozmr oproti klasick me.
A kdy u nkoho vidm vrazn pokrok, a dla soupe jsou srovnateln, tak v tom ppad pouvm onoho zmnnho irho mtka, a ctm v sob pudovou potebu tento vzestup ocenit, ili pouiji pi hodnocen globlnj pohled.

Zamme pozornost na pdiovou sout, zejm nejt잚 disciplnu.
Urit je tomu tak. A jet navc tato pardubick sout m jednu prioritu obtnosti v tom, e se jednalo o prvn sout v R, kdy se na pdiu dohotovvala dekorace. Tzn., e se pivezla jenom zkladn velikost dortu, kdy se dal prce dokonovaly na pdiu. To v praxi znamenalo, e cukr musel ped porotou, i ped publikem na ivo ukzat, jak doke sm ztvrnit podstatu dortu, kterou je jej dekorace. Opt se musm piznat, e tato, eknme urit revolunost pravidel ve mn samotn vyvolvala obavy, ale byla jsem nakonec pjemn potena, e tato nastraen past pravidel nesklapla, a e vtina soutcch se kolu zhostila velmi dobe.

Leton Pardubice byly obohaceny o zahranin ast, kde v pdiovce tak tito soutc zvtzili, a to dokonce doublem.
Byli to Cuibert Cantal a Justine Carpentier.  Tmav Cuibert ml nejvt a nejpropracovanj karamelovou dekoraci ze vech. Jeho tvorba mla arm a vkus. A navc jet dominoval i v chuovm proveden a tak jsme jeho kompozici hodnotili jako nejzdailej. Obdobnm zpsobem se vyznaovala tvorba i jeho kolegyn Justin Carpentierov.


Veden francouzsk vpravy s pedsedkyn hodnotc komise M. Slavkovou

 

GASTRO PARDUBICE se t vyznaovalo doplkovm programem v podob:

  • Dekoran vrobky z vyezvan zeleniny a ovoce LH a SOU Pardubice s.r.o.
  • Barmansk show v podn H Bohemia Chrudim a Davida Lukka
  • Odborn dovednosti kucha, cukr, nk
  • Ukzka zdoben pernk fa. Ja Ja Pardubice
  • Zavdn systmu HACAP do praxe -  Mgr. Zdena Mahdinov
  • esk vaeka ve svt Ladislav Nodl
  • OKOLDA OD A do Z, model z prav okoldy Mirka Slavkov
  • Ukzkov slavnostn tabule

 


Garant a organiztor doprovodnho programu p. Jaroslav Rundtuk.


Vytisknuto dne 27.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku