�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tvarohov dort se zajky

Autor: Zdroj: Kuchaka on-line (www.recepty.cz)
Datum vyd�n�: 02.04.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=579

Na 12 kousk: 125 g msla, 100 g cukru, petka soli, strouhan kra z 1/2 citronu, 2 vejce, 120 g polohrub mouky, 1 lika kypcho prku, 1 korpus z kehkho tsta

fiogf49gjkf0d

 
Ingredience:
Na 12 kousk: 125 g msla, 100 g cukru, petka soli, strouhan kra z 1/2 citronu, 2 vejce, 120 g polohrub mouky, 1 lika kypcho prku, 1 korpus z kehkho tsta

Npl a ozdoba:
1 mandarinkov a pomeranov kompot (po 175 g), 8 pltk bl elatiny, 500 g tunho tvarohu, 2 loutky, 125 g cukru, 1 balek vanilkovho cukru, 500 ml smetany ke lehn, 2 blky, 2 lce malinovho el, 70 g marcipnov hmoty, 30 g moukovho cukru, 1/2 liky kakaa, 3 lce sekanch pistci, 2 lce moukovho cukru
  
 
Postup ppravy: Uteme mslo, cukr, sl, citronovu kru, vejce, mouku a kypc prek. Troubu pedehejeme na 200 C, Tstem naplnme vymatnou dortovou formu a peeme 25-30 minut. Vodorovn rozplme. Kompot slijeme, vu si zachytme. Namome a rozpustme elatinu. Smchme tvaroh, loutky, cukr, vanilkov cukr, citronovu vu a 4 lce ovocn vy, vmchme elatinu. Ulehme smetanu s blky a vmchme do krmu. Pidme ovoce. Korpus z kehkho tsta poteme el, navrch dme ten korpus, poteme krmem, polome vrchn dl a chladme asi 3 hodiny. Zpracujeme marcipn s moukovm cukrem, polovinu prohnteme s kakaem. Vytvarujeme zajky, umstme je na dort, ozdobme pistciemi a poprme cukrem.
  

Zdroj: Kuchaka on-line (www.recepty.cz)


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku