Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Cukrařina po italsku

Autor: Elisio Tonti
Datum vydání: 8.10.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5768

Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Stříkáme hladkou trubičkou do tvaru kopečků a druhý den se vytvaruje do kuliček a máčíme v čokoládě nebo v kakau.

ŠAFRÁNOVÁ NÁPLŇ

Suroviny:
230 g smetany
1,5 g šafránu
 40 g glukózy
600 g bílé čokolády
 40 g rostlinného tuku v kouscích
Postup:
Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Stříkáme hladkou trubičkou do tvaru kopečků a druhý den se vytvaruje do kuliček a máčíme v čokoládě nebo v kakau.


IRSKÁ NÁPLŇ (do skořepin)

 - kávová náplň -
Suroviny:
170 g smetany
350 g tmavé čokolády
 4 g instantní kávy
Postup: Svaříme smetanu do vykypění a přidáme ostatní suroviny. Vzniklou hmotu nalijeme do poloviny skořepiny. Tu buďto zakoupíme v podobě truffees (trýfa) nebo vyrobíme ve tvaru skořepiny na běžné čokoládové bonbony.

 - náplň whisky -
Suroviny:
140 g smetany
350 g tmavé čokolády
 70 g whisky
Postup: Svaříme smetanu do vykypění a vmícháme čokoládu. Potom přidáme whisky, kterou pomalu vlíváme. Chceme-li hustší náplň, přidáme více čokolády. Po předchozím nalití kávové náplně do skořepiny, dolijeme zbylou polovinu náplní-whisky. Dosáhneme dvoubarevného provedení i dvojité chutě.


 ARABESKY

 Suroviny:
 80 g pektinu
 200 g cukru
 900 g ovocného protlaku
 140 g cukru
 600 g vody
1200 g cukru
 700 g glukózy
 20 g kyseliny citronové

 Postup:
 a) Ve vodě promícháme ovocný protlak se 140 g cukru.
 b) Promícháme pektin s 200 g cukru .
 c) Smícháme 1 260 g cukru s glukózou.
 d) Vzájemně smícháme hmoty a,b,c a vaříme na 106 oC. Přimícháme 20 g  kyseliny citrónové.  Trychtýřem lijeme do do silikonových forem. Obalíme v krystalovém  cukru nebo máčíme v čokoládě.


 FLORENTINKY

 Suroviny :
 300 g cukru
 100 g medu
 125 g smetany
 150 g másla
 200 g pomerančové kůry
 300 g mandlí (loupané - plátkové)


 Postup:
 a) Cukr, med a smetanu svaříme na 125 0C. Přidáme máslo, na jemno  nakrájenou pomerančovou kůru a mandle. Vše promícháme.
 b) Vzniklou hmotu navlhčenými prsty tvarujeme do tvaru placiček na  silikonovém nebo teflonovém plechu jako marokánky.
 c) Pečeme - sušíme do zlatova při 180 0C.


Vytisknuto dne 24.10.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku