Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Větrník na jiný způsob

Autor: Pavla Zábojníková
Datum vydání: 23.8.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5757

Droždí rozetřeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké těsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na čtverce, do středu dáme lžičku náplně, v rozích nařízneme a složíme do tvaru větrníčku.

 


400 g polohrubé mouky
250 g Hery
20 g droždí
5 lžic vlažného mléka
lžička cukru

Náplň:
120 g mletých ořechů
100 g mletého cukru
2 lžíce mléka
mletý cukr na posypání
 

Droždí rozetřeme s cukrem a vlažným mlékem a zpracujeme s moukou a Herou v hladké těsto. Hned vyválíme na plat, nakrájíme na čtverce, do středu dáme lžičku náplně, v rozích nařízneme a složíme do tvaru větrníčku.

Příprava náplně:
vaříme ořechy s cukrem a mlékem, necháme vychladnout. Větrníčky ukládáme na plechu do středně vyhřáté trouby.
Upečené sypeme mletým cukrem


Vytisknuto dne 24.9.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku