Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Griliášová trubička

Autor: IREX ENZYMA
Datum vydání: 26.7.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5756

Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi.

 

Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi.
Často se vyrábějí podle rozdílných receptur, tvarují dle fantazie a to nejen do trubiček. Také náplní se používá celá řada.
Aranka Roll je připravena tak, aby umožnila zjednodušit výrobu všech tvarů a hlavně odstranila časté trampoty s nevyrovnanou jakostí arašídové drti.
Slazená jádrová směs Aranka Roll má široké spektrum využití pro výrobu trubiček, košíčků, vlnek, šátečků a dalších tvarů. Dochází k významné úspoře času, energie a lidské práce při výrobě, která je sama o sobě bezpečná, nehrozí popálení při stáčení horkých korpusů.
Díky jednoduché receptuře je odstraněna komplikovaná příprava jádrové hmoty.

Doporučená receptura:

Suroviny                       Množství (g) na 100 ks
Aranka Roll                    1000
Meisterback                     200
Voda pitná                       100

Kakaová náplň:
KARINA Kakao Mix         770
Voda pitná                    452
MELLA WHIP                1340

Doporučený technologický postup:

Základní hmota: všechny suroviny smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které necháme odležet cca 2 hodiny. Před dalším použitím těsto důkladně propracujeme a rozválíme na velmi tenký plát, který rozkrájíme na obdélníky o rozměrech 8 x 9 cm (1 ks = 11 g). Obdélníky stáčíme na kovovou trubičku,
vzniklým spojem dáme na plech s pečícím papírem a lehce přitlačíme.
Kakaová náplň: smícháme KARINU Kakao Mix s vodou a necháme cca 10 minut
bobtnat. Poté tuto hmotu spojíme s vyšlehanou MELLA WHIP.
Pečení: při teplotě 190 °C po dobu 12 – 15 minut, otevřený odtah páry (parametry
jsou pro elektrickou sázecí pec).


Vytisknuto dne 24.9.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku