�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Plastická èokoláda

Autor: listopad 30
Datum vyd�n�: 17.05.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=5743

Èokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobì smícháme glukozu a rozvar a zahøejeme na teplotu 32 stupòù. Smìs nalijeme na èokoládu, která má pokojovou teplotu a dobøe rozmícháme.

Pøi výrobì plastické èokolády, je z mé zkušenosti potøeba vìtšinou pøidat více sirupu, protože jinak je obtížné provádìt spojení. Ale pozor, nesmí se to pøíliš pøehnat, protože je to pak moc mìkké.

PLASTICKÁ ÈOKOLÁDA
454 g bílé èokolády, 145 g  glukozy [v lékárnì pod názvem Glukopur], 57g cukerného rozvaru[krystal+voda v pomìru 1:1 pøivést k varu a rozpustit a vychladit].
Èokoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádobì smícháme glukozu a rozvar a zahøejeme na teplotu 32 stupòù. Smìs nalijeme na èokoládu, která má pokojovou teplotu a dobøe rozmícháme. Pøikryjeme igelitem a necháme 24 hodin stát pøi pokojové teplotì. Druhý den propracujeme a modelujeme rùžièky apod.

Já mám zkušenost jen s pšenièným sirupem, kukuøièný jsem nesehnala. Èokoládu opatrnì rozpustím v pískacím hrnci, pak odstavím když je témìø rozpuštìno, pøidám sirup a vaøeèkou míchám chvilku, až vznikne hmota, pøendám na nìjakou plochu. Mnì se osvìdèila silikonová podložka na peèení a hnìtu chvílku, až z toho vznikne hmota.

 Z HOØKÉ ÈOKOLÁDY
200 g hoøké èokolády + ètvrt hrnku bílého kukuøièného [mùže být i pšenièný] sirupu

Z POLOSLADKÉ ÈOKOLÁDY
200 g polosladké èokolády + 3 a ètvrt -4 lžíce bílého kukuøièného sirupu

Z MLÉÈNÉ ÈOKOLÁDY
200 g mléèné èokolády + 2 a pùl-3 lžíce bílého kukuøièného sirupu

Z BÍLÉ ÈOKOLÁDY
200 g bílé èokolády + 1 a pùl-2 lžíce bílého kukuøièné sirupu


Vytisknuto dne 29.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku