�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Marcipánová vajíèka

Autor: Recepty.cz
Datum vyd�n�: 29.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=573

Ingredience: 200 g mouèkového cukru, 200 g sušeného polotuèného mléka, 30 g ztuženého tuku, 1 lžíce medu, sušené švestky a meruòky, kakaový prášek, strouhaný kokos, mleté oøechy

fiogf49gjkf0d

    
Ingredience: 200 g mouèkového cukru, 200 g sušeného polotuèného mléka, 30 g ztuženého tuku, 1 lžíce medu, sušené švestky a meruòky, kakaový prášek, strouhaný kokos, mleté oøechy
  
 
Postup pøípravy: Cukr prosijeme do mísy, smícháme s mlékem, tukem a medem. Vypracujeme hmotu, která se bude podobat plastelínì. Nachystáme kousky sušeného ovoce a vlhkýma rukama každý kousek ovoce zabalíme do tìsta. Utvoøíme kulièky podobné vajíèkùm a obalíme je v kokosu, kakau nebo strouhaných oøíšcích. Necháme v chladnu odležet. Z tìsta mùžeme modelovat nejen vajíèka, ale tøeba zvíøátka nebo jiné tvary.
 

Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz)


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku