�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Bílkový beránek

Autor: Vencová Vlasta
Datum vyd�n�: 29.03.2004
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=572

Ingredience: 160 g mouèkového cukru, 160 g hrubé mouky, 70 g rozpuštìné Hery, 7 bílkù, sekaná èokoláda, sekané oøíšky, kandované ovoce

 
Ingredience: 160 g mouèkového cukru, 160 g hrubé mouky, 70 g rozpuštìné Hery, 7 bílkù, sekaná èokoláda, sekané oøíšky, kandované ovoce
  
 
Postup pøípravy: Z bílkù ušleháme tuhý sníh, pøidáme cukr a ještì zašleháme. Pak pøidáme mouku (2 lžíce mouky dáme stranou) støídavì s rozehøátým prochladlým tukem. Nakonec vmícháme nasekané ovoce, èokoládu a oøíšky, které jsme pøed pøidáním do tìsta obalili ve 2 lžících mouky. Zvolna promícháme. Lijeme do vymazané, strouhankou vysypané beránkové formy a zvolna peèeme. Hotového beránka pocukrujeme, nebo polijeme libovolnou polevou. Zdobíme mašlièkou kolem krku a místo oèí vpíchneme dva høebíèky nebo polevou pøilepíme rozinky.

Zdroj: Kuchaøka on-line (www.recepty.cz)


Vytisknuto dne 04.05.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku