�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


O POHR NESTL ESKO s.r.o.

Autor: J.P. Vtrnk
Datum vyd�n�: 12.10.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=478

Slavn pardubick dostihov zvod Velk pardubick, konan v nedli 12. jna, tj. den po skonen soute, ml skvlou pedehru v podob, t ji tradinho, cukrskho kln cukr a pernk znmho pod nzvem O POHR NESTL ESKO s.r.o.

fiogf49gjkf0d
VI. ronk cukrsk a pernksk soute, konan pi pleitosti VIII. ronku kontraktan prodejn vstavy "GASTRO PARDUBICE 2003" - vstavit IDEON PARDUBICE ve dnech 9. - 11 . jna 2003.
Slavn pardubick dostihov zvod Velk pardubick, konan v nedli 12. jna, tj. den po skonen soute, ml skvlou pedehru v podob, t ji tradinho, cukrskho kln cukr a pernk znmho pod nzvem O POHR NESTL ESKO s.r.o.

Soutn dny zpestoval doprovodn program ve kterm se pedstavily osobnosti eskho gastronomickho umn, ktermi jsou Ilona Janurov, Jitka Hladk, Ladislav Nodl, Mirka Slavkov, Vclav merda, Marie Vreck a dal.
Do rytmu sladkho umu zapadalo vystoupen barmanskho show, kuchask dovednosti a prezentace firem a kol.
astnci soute O pohr Nestl esko s.r.o. si mohli rozhodnout pro dobyt vavn ve tyech kategorich:

- Cukr C - 1, bez rozdlu vku, profesionl, amatr. Dovezen vstavn expont dle vlastn vahy. Bez omezen nmtu a hmotnosti.

- Pernki P - 2, profesionl, amatr. Dovezen pernksk expont, dle vlastn vahy. Bez omezen hmotnosti a zpracovn.

- CP - 3, profesionl, amatr. Dovezen vrobek z potravinsk hmoty s nmtem kvtiny. Bez omezen hmotnosti, velikosti expontu a
zpracovn.

- CP - 1, junioi do 21 let - cukr, pernk.

1) Dovezen cukrsk vrobek s nmtem kvtiny. Bez omezen hmotnosti, tvaru a zpsobu zdoben. Hodnocena je chu vrobku.
2) Zdoben stanovench pernkovch tvar /2 ks/ na pdium s nmtem "Den dt".

Vsledky soute:

ABSOLUTN VTZ:
MATULA Libor - C1 - SO Bzenec - 120 bod

C1 - cukr - voln expont
1 - SOU eleice Soukov Olga - 117 bod
2 - SOU eleice Sedlkov Jitka - 114
3 - SOU Velk Bte Benkov Marcela- 107
4 - Fi. ma mov- 105

P2 - pernk - voln expont
1 - Jano Jano Pavel - 118 bod
2 - JaJa Janurov Ilona - 117
    
Kotov Lenka
     
Nmekov Jana
3 - IS Havl. Brod Hanouskov Petra - 105

CP 3 - vrobek z potrav. hmoty - kvtiny
1 - SO Bzenec Svobodov Jana - 118 bod
2 - IS Pbram Hylanov - 113
3 - SOUp Val. Mez. Pustjovsk aneta - 104

CPJ - Junioi - c.v. - kvtina a zdoben pernku
1 - SOU Vsetn Bukov Ivana - 118 bod
2 - H Pardubice Hockeov Jitka - 117
3 - H a OA Vel. Mez. Hankov Kateina - 114
4 - SOUp Smiice Zelen Simona - 110
5 - SOUp Vel. Mez. ipulov Michaela - 105

 

O zhodnocen soute jsme podali pedsedkyni poroty pan Mirku Slavkovou.

c.cz. - Vy osobn jste ji tetm rokem na postu pedsedkyn hodnotc komise. Zkuste s ohledem zpt a do dneka, vyjdit soutn vvoj pardubickho gastra.

m.s. - Za cel ti roky, kdy mm monost vidt cukrskou sout ze vech hl pohledu lze ci, e kad ronk ml vzestupnou tendenci potvrzujc oprvnnost tohoto cukrskho men. Zejmna v ronku letonm zaznamenvme kvalitatavn nrst, kter bych rozdlila do oblasti preciznosti zpracovn vrobk a nmtu.
Rukodlnost bych upednostovala do poped a rda bych ji vyzvedla, protoe vrobek, jen aspiruje na vy ohodnocen, neme bt zhotoven jinak ne precizn.A prv v tomto smru pardubick gastro zaznamenalo vrazn krok vped.
Krom toho, soutc po ukonen hodnocen jsou seznmeni u jednotlivch expont s nhledem hodnotc komise, kdy se konkrtnm dotazem mohou dozvdt jakm zpsobem komise na jejich tvorbu nahlela. Tato pm konfrontace se nm osvdila ji v dvjch roncch a mohu potvrdit, e nkter chyby z minulosti byly v letonm roce minimalizovny.

c.cz - Podvejme se nyn na vtze jednotlivch kategori. m prv oni pesvdili porotu, e jsou ve sv skupin nejlep?

m.s. - Na vod musm ci, e v nkterch kategorich byly vkony, a tm i vsledky velmi vzcn vyrovnan, a e rozhodovn obnelo mnoh zptn pohledy a zvaovn vech alternativ, kter rozhodovaly o konenm umstn.

 

V CP juniorech, kte soutili ve tvorb kvtiny a zdoben pernku byl konen vsledek rozdlem jednoho bodu. Piklonili jsme se nakonec pro Ivanu Bukovou ze vsetnsk SOU, protoe preciznost jejho zpracovn r nesla znmky vysok profesionaly.Jej smysl pro miniaturu a detail rozhodl o vtzstv.

 

V kategorii C1 - cukr - voln expont se nejvce lbil griliov traka s pergolou. Bylo to jedin griliov dlo soutnho dne a navc v istm zpracovn, m tak 117 bod vyznlo pro Olgu Soukovou ze SOU eleice.

 

P 2 . pernk - voln expont. I zde bylo konen rozhodnot v milimetrovm rozmru. Zvtzil Pavel Jano ze stejnojmenn firmy v Pardubicch, kter pouil techniku, kter se vid sporadicky. Jedn se o ablonov vylvn glazury posazen do vzduchu. Tento zpsob tvorby je velmi nron a technika se vyznauje mimodnou kehkost. Prce byla modern a odpoutvajc se zabhnutm kli.

 

CP3 - vrobek z potravinsk hmoty - kvtiny. Jana Svobodov z bzeneck SO rozhodla o prvenstv tvorbou tpatrovho dortu s karamelovm modelovnm, kdy choulostivou prci s karamelem posvtila preciznm potahem bez prasklin a absenc nedostatk.

Absolutnm vtzem se stal Libor Matula z SO Bzenec, soutc v kategorii C1. Dlo neslo veker znmky pikovho soutnho expontu, splujc normy modernho vrobku s preciznm provedenm. Matulova prce s okoldou dodala vrobku odv elegance a to ve s celkovm dojmem rozhodlo o absolutnm vtzi 6. ronku cukrsk a pernksk soute "O POHR NESTL ESKO s.r.o."

O nzor jsme t podali zstupce firmy Nestl esko s.r.o. brand managera Jaroslava Gottwalda:

OBR2 j.g. - Firma Nestl esko s.r.o. je sponzorem soute a astnkm dodv pracovn obleen a suroviny. Spoluprce s organiztory GASTRO PARDUBICE se nm lb a m pro ns vznam, co se i odr v nzvu "O POHR NESTL ESKO s.r.o. Ohldnu-li se jenom do minulho ronku, tak tm prvnm co upout, je kvalitativn krok vped v oblasti tvorby. Pekvapila m rove nkterch vrobk, kter by mly relnou anci uspt i v rmci mezinrodnho srovnvn.
Jestlie jsem hovoil o spokojenosti s kvalitou, rovn tak v souvislosti s dobrm pocitem, se mohu vyslovit i o kvantit soutcch, kte svoji ptomnost z nejrznjch st republiky dvaj na vdom o vznamu a popularit pardubickho gastra. Tuto sout mme ji pevn zamenu v hledku naich aktivit a mohu pro pt rok pislbit pjemn pekvapen.

6. ronk "O POHR NESTL ESKO s.r.o.", promlouv ji mluvou minula. Jet dve ne rafika organizan asomry dospla do kulminanho asovho seku oznaujc ukonen soute, tak v organizanch myslch tch, kte nesli bm ronk minulch a prv ukonenho, se jet pedtm odvjel prbh virtuln podoby soute ptho roku.
Pestoe jeho podoba jet nem oficiln podobu, meme v nznaku prozradit, e etina by nemla bt jedinm soutnm jazykem blzkho budoucna a nvtvnk pardubickho gastra 04by se ml na vlastn oi pesvdit, e "OPOHR NESTL ESKO s.r.o." lze bojovat i v jinch gastrodisciplnch ne byla dosavadn cukrsk a pernksk sout.
V tomto progresivnm myslu popejme organiztorm a poadatelm mnoho tst.


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku