�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Viov parfait s okoldou a viovou omkou

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 04.06.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=435

Na ezu dezertu parfait lehce peruovan kousky mohrenglanzu, uprosted erstv vie. Dezert doplnn tmavou omkou s kousky vin.
Chu a vn lehce okoldov spolu s vraznou chut a aroma vin.

fiogf49gjkf0d

Viov parfait s okoldou a viovou omkou     10 porc

Recepturu sestavil Radek Prochzka

Charakteristika:

Na ezu dezertu parfait lehce peruovan kousky mohrenglanzu, uprosted erstv vie. Dezert doplnn tmavou omkou s kousky vin.
Chu a vn lehce okoldov spolu s vraznou chut a aroma vin.

Suroviny: vejce cel 240 g, cukr krupice 150 g, lehaka 400 g, koak 20 g, mohrenglanz 200 g, vin erstv (vypeckovan) 300g, viov omka 450 g,  celkem 1760 g, vrobn ztrty 60 g, vha hotovho vrobku 1700 g

Vrobn postup: Nejprve si pipravme formu vyloenou alobalem a pes okraj. Vejce oddlme na blky a loutky.loutky s jednou polovinou cukru za stlho mchn nehejeme a vylehme do hust pny. Mezitm si vylehme blky se zbytkem cukru. Vylehan loutky lehce zamchme s ulehanmi blky. Po spojen zamchme s rozsekanm mohrenglanzem. A na konec vmchme lehaku s koakem. 1/2 hmoty vlijeme do pipravovan formy. Vyskldme  vin do jedn ady a pelijeme zbylou st hmoty. Zarovnme a nechme zmrznout.

Viov omka:

vin mraen 400 g, cukr krupice 150 g, krmov prek 30 g, voda 200 g, griotte 250 g, celkem 805 g, vrobn ztrty 55 g, vha hotovho vrobku 750 g

Vrobn postup: Mraen vin rozkrjme na plky, zalijeme polovinou vody spolen s cukrem a pivedeme do varu. Zalijeme rozmchanm krmovm prkem se zbytkem vody a provame. Po stenm zchlazen zamchme griotte.


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku