�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pozvnka na "GastroHradec 2003" + propozice, formule

Autor: AKC R
Datum vyd�n�: 03.03.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=389

AKC R - poboka Vchodn echy a hlavn partner soute VITANA vyhlauj VIII. ronk nrodn soute kuchaskho a cukrskho umn s mezinrodn ast GASTROHRADEC 2003 25. dubna 2003, Hradec Krlov

fiogf49gjkf0d

 

AKC R - poboka Vchodn echy
a hlavn partner soute VITANA

VIII. ronk nrodn soute
kuchaskho a cukrskho umn s mezinrodn ast

GASTROHRADEC 2003

25. dubna 2003
v kongresovm centru ALDIS, Hradec Krlov

 

  KRTCE Z HISTORIE

Odmlka mezinrodn soute kucha a cukr "GASTROPRAG" pimla milovnky tohoto krsnho oboru k pokusu o podn soute podobnho typu v Hradci Krlov pod nzvem "GASTROHRADEC". U zrodu stli: pan Milan Burda (pedseda AKC R - VCHODN ECHY), p. Rudolf Pibyl, p. Frantiek Croitor, p. Jaroslav Runtuk a p. Jan Kubelka.
Prvn ronk v roce 1996 byl skromn pouze se 44 soutcmi. Dal ronky vak ukazuj, e tato sout se dostv do povdom odbornk modern gastronomie a kad dal ronk pijd vce z nich pomit sv dovednosti. V roce 1997 jich bylo 95, v roce 1998 ji 120, v roce 1999 soutilo 140, v ptm ronku v roce 2000 pedstavilo sv vrobky 153 kucha a cukr z na republiky i ze zahrani. Na estm ronku se prezentovalo 157 soutcch a na poslednm 163. Z pvodnch 270 m2 se ji vstavn plocha rozila na 1700 m2. Nedlnou soust GastroHradec je i veletrh firem s gastronomickm zamenm, kter prezentuj sv produkty nebo vrobn programy. V prvnm ronku tuto monost vyuilo 13 firem, v poslednm 37.
"GASTROHRADEC" se kon tradin ji v Kongresovm centru ALDIS v Hradci Krlov, je zaazen do serilu vstav a veletrh REGINA 2001, ztitu nad sout pevzal primtor msta Hradce Krlov a prezident asociace AKC R. Zrukou kvality soute je hodnotc komise tvoena z pednch kuchaskch a cukrskch odbornk esk gastronomie. Propozice jsou stanoveny dle mezinrodnch kritri. Hlavnm partnerem soute je firma Vitana. Nejlep soutn prce jsou oceovny diplomy, medailemi a pohry, kter maj nemalou cenu pro kadho odbornka v gastronomii. Hlavn cenou soute je "Pohr Rudolfa Pibyla". Rudolf Pibyl byl vznamnou osobnost v esk gastronomii, tm 30 let, do svch 61 let se vnoval soutn gastronomii doma i v zahrani, vychoval adu dobrch kucha v klasick i modern gastronomii. Jeho filosofie, pracovn pstupy a skromnost ovlivnily mnoho jeho nsledovnk. Byl jednm ze zakladatel GastroHradce. Je dritelem du sv. Vavince jako nejvyho ocenn v oboru.
"GASTROHRADEC" se postupn stv svtkem kucha a cukr, nabz monost veletrhu pro firmy s gastronomickm zamenm, organizuj se zde pedvdc akce, odborn pednky, aktivn i pasivn prezentace firem, kol a odbornch pracovi.
Srden zveme irokou odbornou i laickou veejnost k nvtv tto akce, VIII.ronk se kon v ptek 25. dubna 2003.

  O GASTROHRADCI ekli:
(citace z "Gastronovin" 2000)

... Jak hodnotit mal pokus nco udlat pro ns, myslm tm pro kuchae a odbornou veejnost. Panu Burdovi a vchodoesk poboce AKC se povedla docela krsn vc, kter se dostala do povdom na odborn veejnosti. To nejvce hodnotm i z hlediska nastvajc generace. Odborn koly to vzaly za sv a vlastn vedle soute Gastro-junior v Brn je to produkt, kter pome zviditelnit jak ky, ale hlavn kolu. Pece o mladou generaci nm hlavn jde...

... A co si pt? Mnoho dalch a spnch ronk, odbornou soutivost, navazovn novch ptelstv a dobr pocit z dobe vykonan prce jak pro organiztory, soutc, komisae a pro ns vechny, e jsme strvili pkn a spn den mezi pteli a kolegy.

Julius DUBOVSK
prezident AKC R

 

...Veobecn nzor je, e v modern gastronomii se kad rok mn trendy zhruba o 20%. Mj osobn nzor je, e bn kucha se bez modern gastronomie sice me obejt, ale mlo by bt v zjmu kadho kuchae, hlavn vak mistra odbornho vcviku , aby znal modern gastronomii a dokzal un na podobn akce dobe pipravit ....

Milan BURDA
pedseda AKC R V

 

... Jist nejsem sm, kter v tomto obdob soute ve skrytu ale s velkm obdivem bude vzpomnat na jednoho z pednch a obtavch velkch kucha "Rudu" jm prv Rudolf Pibyl neodmysliteln byl. Za ve to, co pro emeslo, vuku, soute vykonal se sklnm.

... GASTROHRADEC byl, je a bude vdy mstem, kde dojde k men svch sil a to jak pro ty zkuen i ty, co sv odborn zdatnosti dosud erpaj a uskuteuj ...

...Peji tm vem, kte pro tento moment vdy maj tolik sly a odhodlanosti pivst svj zmr, spn zvr dalch ronk GASTROHRADEC.

Ladislav NODL
pedseda hodnotc komise kucha

 

... Byla jsem skuten ohromen, co se kolektivu v ele s p. Burdou podailo dt dohromady. Bylo vidt, e takovto pehldka tady dlouho nebyla a oni mli ten astn npad, kter jim pomohl uskutenit opravdu to, co dneska p v pozvnce: to je odrazov mstek pro mezinrodn soute a pehldka novch trend...

...V prvnm ronku jsme nasadili velmi psn kriteria pi hodnocen, tak jako na mezinrodnch soutch a tak to bylo znt na potu medail, ale myslm, e to bylo velmi rozumn, co je vidt na pracch nsledujcch ronk. Dnes madaile z Hradce je velmi cennm kovem...

... Kadm rokem vidme nov vci a suroviny a nestam se obdivovat lidsk fantazii a doufm, e to tak bude i v letonm roce.

Jaroslava STEJSKALOV
pedsedkyn hodnotc komise cukr

 

... Nedlnou soust Gastra jsou prezentace firem, kter celch 5 let dopluj svou ast rmec gastronomick profese. Nabdka jejich produkt nebo vrobnch program zce souvis s npln soute a t se velk pozornosti jak odbornch, tak i laickch nvtvnk. Nkter expozice doplnn ochutnvkou pedvdnch produkt jsou vznamnou atraktivitou pro veejnost. Tmto firmm tak pat dk za to, e nemalou mrou pispvaj i k ekonomick strnce soute a pomhaj nm zajistit finann kryt nklad.

Frantiek CROITOR,
organiztor akce

 
     

  PROGRAM A HARMONOGRAM

Aldis - Velk sl - 1. poschod:

05:30 - 07:15   Pjezd a prezentace, dohotoven soutnch expont
a umstn na stolech ve Velkm sle
07:30   Ukonen pprav a uvolnn slu
07:30 - 09:30   Hodnocen expont odbornou porotou dle soutnch sel
09:45 - 10:00   Doplnn vystavench expont jmenovkami (zajist poadatel),
pop. loga dopln soutc
10:00 - 18:00   Oteven vstavy pro veejnost
18:00   Ukonen vstavy
(sklzen soutnch expont ped 18.hod. je zakzno!)
 
18:00   Ukonen vstavy
(sklzen soutnch expont ped 18.hod. je zakzno!)
Pro zjemce po vyhodnocen soute
diskuse s odbornou porotou u vystavench vrobk
 
Aldis - Mal sl - 1. poschod:
9:15 - 16:00   Prezentace kol
pdiov vystoupen - program vyven
Soute uovskch dovednost
16:30 - 17:00   Obecn zhodnocen soute -
pan Nodl a pan Stejskalov
17:00   Vyhlen vsledk soute,
pedn pohr, medail, diplom
 
Aldis - Eliin sl - pzem:
13:00 - 16:00   Celosttn semin uitel odbornch pedmt na tma:
"Souasnost a budoucnost kol s gastronomickm zamenm"
 
Aldis - Foyer pzem i 1. poschod:
10:00 - 18:00   Veletrh firem a prezentace kol
 
Aldis - Restaurace + Velk jednac sl - pzem:
  Celodenn stravovn

 

SOUT̎N KATEGORIE

 KUCHAI: 

K/1
Slavnostn msa pro 8 osob
(ukzkov tal jedn porce vetn 2 omek)
a dvouporcov restauran tepl msa prezentovan ve studenm stavu
(vetn omky, ukzkov tal 1 porce)

K/2
est druh pedkrm na talch
+ ptichodov menu vetn sladkho kuchaskho dezertu

K/3
Ptichodov vegetarinsk menu
a msa esti druh pedkrm pro est osob

K/J
Junioi do 21 let - Slavnostn msa pro 8 osob
(ukzkov tal jedn porce vetn 2 omek)

 CUKRI: 

C/1
Slavnostn dort
a slavnostn msa rautovch zkusk pro 6 osob

C/2
Mal msa dezert pro 4 osoby
a 6 druh restauranch mounk

C/3
Ti rzn dorty porcovateln na 12 kus - z kadho vkroj

C/J
Junioi do 21 let - Slavnostn dort na tma:
"100. vro kucha a cukr v R"

 ZVLTN KATEGORIE: 

Z/1
Vyezvan vrobky z ovoce a zeleniny

Z/2
Skulptury, nebo monumenty z ledu, tuku, i jin hmoty potravinskho pvodu

Z/3
Zvltn vrobek z ledu

 SOUT̎ DRUSTEV: 

D/D
Drustvo hotel a firem v jakmkoli potu soutcch,
minimln vak ti nad 21 let v libovoln soutn kategorii

D/J
Drustvo junior do 21 let v jakmkoli potu soutcch, minimln ti, kad len drustva mus splnit libovolnou kategorii v souti jednotlivc

SOUT̎N PROSTOR

Hodnotc komise
Hodnotc komisi tvo pedn odbornci modern gastronomie na republiky. Komise jsou minimln tlenn a jsou dle potu pihlench soutcch sestaveny pro soutn kategorie:

  1. komise (K/1, K/2, K/3),

  2. komise ( K/J ),

  3. komise ( C/1, C/2, C/3, C/J, Zv )

Organiztor toto rozdlen me dle momentln situace pizpsobit. Kad komisa individueln hodnot soutn exponty dle sel (bez jmenovek) z pohledu

  • "PREZENTACE" 1 a 10 bod,

  • "SESTAVEN" 1 a 10 bod,

  • "ODBORN PPRAVA" 1 a 10 bod,

  • "ARANM, PODVN" 1 a 10 bod,

To znamen, e soutc od jednoho komisae me bt ohodnocen minimln 4 body, maximln 40 body. Vzdoba stolu se nehodnot. Souet bod od jednotlivch komisa pro jednotliv soutc se ukld do potae, ten vypotv aritmetick prmr a sestavuje poad. Diplom za ast 15 a 27,99 bod, Bronzov medaile a diplom 28 a 31,99 bod, Stbrn medaile a diplom 32 a 35,99 bod, Zlat medaile a diplom 36 a 40 bod. Prvn v kad kategorii obdr pohr vnovan exkluzivnm sponzorem firmou KNORR. Absolutn vtz v souti kucha senior obdr pohr "Rudolfa Pibyla". Absolutn vtz v souti cukr senior obdr pohr "Rudolfa Pibyla" .

Sout jednotlivc
Kad dn pihlen soutc ped zahjenm GASTROHRADCE obdr od organiztor soute dopis s piazenm soutnm slem, tmto slem se hls rno u prezence, pod tmto slem m pipraven dostaten soutn prostor pokryt blm ubrusem (vzdobu si soutc zajiuje sm), pod tmto slem jeho exponty hodnot komise. Tsn ped otevenm vstavy pro veejnost, jsou sla nahrazena jmenovkami, kter soutcm zajiuje poadatel. Do tto chvle nesm bt u soutnch expont ani LOGA firem, kol,...atd.

Sout drustev
Sout drustev je novinkou od VI. ronk GASTROHRADCE. Dle poadavk bude mt drustvo pipraven soutn prostor. Hodnocen se vypote aritmetickm prmrem z dosaench bod v soutch jednotlivc, kapitn drustva obdr medaili a diplom za tm.

JAK SE PIHLSIT

Mte-li zjem zastnit se soute, vyplte formul na tto strnce a potovn sloenkou, nebo pevodem na et slo: 78-7752140227/0100 zaplate vas startovn poplatek.

Startovn pro jednoho soutcho:
SENIOI K 400,--
JUNIOI K 350,--
Soutte-li zrove i za drustvo,
pak + jednorzov poplatek navc za cel DRUSTVO K 300,--

Po obdren Va pihlky a startovnho, budete zaregistrovni do soute,
potou nebo e-mailem Vm zaleme dal podrobn informace.

ORGANIZTOI - kontakty

Hlavn partner akce VITANA a.s.

AKC R - pan Milan BURDA
pedseda Vchodoesk poboky AKC R
tel. . 49 54 07536 do 15:00 hod.

VELETRH FIREM:
pan Frantiek CROITOR
tel. . 49 55 42 291

DOPROVODN PROGRAM:
pan Jaroslav RUNTUK
tel. . 49 52 117 59
e-mail: setpus@seznam.cz

ORGANIZACE SOUT̎E A ZPRACOVN DAT:
Helena a Otto URBANOVI
tel. . 49 55 44 917 - v odpolednch hodinch a veer do 23:00 hod.
e-mail: urban@gybon.cz


Vytisknuto dne 18.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku