�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


OVOCN PJ /10 porc/

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 28.02.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=387


fiogf49gjkf0d

Charakteristika: Dort na povrchu zdoben lehakou a chipsovanmi mandlemi. Na ezu pjov korpus s tenkou vrstvou loutkovho krmu a naskldanou sms erstvho pokrjenho ovoce, zakoneno neutrln ovoelovou polevou.
Sv chu a vn ovoce se vhodn dopluje s vraznou chut vanilky.

Suroviny a psady:

120 g pjov korpus                     
400 g loutkov mslov krm       
500 g sms erstvho pokrjenho ovoce              
300 g ovoel poleva neutrl          
150 g lehaka                            
  50 g chipsovan mandle                
  20 g vrobn ztrty                       
1500 g hmotnost hotovho vrobku       
1520 g celkem      

                     

Vrobn postup:
Pjov korpus ponechme ve form a naneseme rovnomrnou vrstvu loutkovho krmu na n naskldme pedem oitn nakrjen ovoce dle vlastn fantazie. Peletme rozehtou ovoelovou polevou. Nechme ztuhnout v chladnm prosted. Po zchladnut pj vyjmeme z formy a nahtm noem krjme na stejn dlky, kter zdobme lehakou a chipsovanmi mandlemi.

PJOV KORPUS:

 500 g hladk mouka                      
 250 g 100% tuk                          
  1 ks    vejce                                          
 150 g  voda
 100 g  cukr mouka                      
             petka soli
1040 g celkem
     80 g vrobn ztrty                       
   960 g hmotnost hotovho
vrobku na 8 forem
o prmru 25 cm.               

Vrobn postup:
Vechny suroviny se zpracuj v tsto, kter se vyvl na slab plt, jen vlome do pjov formy a propchme vidlikou. Peeme pi teplot 17 C cca 15 minut.

OVOEL POLEVA NEUTRL:

mnostv na jednu formu
100 g ovoel neutrl                      
200 g voda                                   
300 g celkem                                

Recepturu sestavil
Radek Prochzka


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku