Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Velikonoční oko

Autor: Martin Braun
Datum vydání: 29.3.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3723

Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky.

Suroviny – 30 ks
2250 g kynutého těsta
750 g KSK krému na pečení – Pečný puding
450 g meruněk
Dekorace
450 g Colorado žluté
50 g cukr moučka

Postup
Kynuté těsto vyválíme na sílu 4 mm, vypíchneme formičkou  ve tvaru vejcete a klademe na plech. V polovině kynutí uprostřed plochy  vytlačíme důlek a prostor vyplníme pečným pudingem a vložíme půlku meruňky. V době ¾ kynutí vložíme do předehřáté trouby  na teplotu 220 ° C a pečeme po dobu 12 minut.
Po skončení pečení vychladnuté pečivo natřeme připraveným Colorado žluté a posypeme cukrem moučka.
Speciální suroviny uvedené v receptuře, nakoupíte u firmy Fiala–Praha s.r.o. a pobočkách


Vytisknuto dne 23.4.2021 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku