�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Šlehaèka

Autor: red.
Datum vyd�n�: 12.03.2021
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3717

Sprejovou šlehaèka z obchodu v bìžných regálech, napovídá, že smìs musí být velmi „vhodnì“ ošetøena pro tento zpùsob skladování. Je použitelná kdykoliv i kdekoliv. Možnost její operativnosti je dorovnána rèením, nìco za nìco.

 

Šlehaèku, kterou používáme v cukrárenských, restauraèních a kavárenských provozech, máme možnost získávat tøemi standardními zpùsoby.
Použití spreje je nejjednodušší zpùsob pøípravy produktu se šlehaèkovým dozdobením. Zmáèkneme výpustný mechanismus a je to.
V tomto pøípadì nemáme možnost už co ovlivòovat, protože vše je pøítomno uvnitø podle toho, jak výrobce uznal za vhodné, respektive za výhodné. To vše dostaneme z obalu zmáèknutím výpustného ventilu, který pod pùsobností oxidu dusného tento mix všerùzných „dobrot“ vytlaèí na svìt.
Skuteènost, že sprejovou šlehaèku nalezneme v obchodech v bìžných regálech, napovídá, že smìs musí být velmi „vhodnì“ ošetøena pro tento zpùsob skladování. Je použitelná kdykoliv i kdekoliv. Možnost její operativnosti je dorovnána rèením, nìco za nìco!



Dalším prostøedkem k pøípravì našlehaného a ochuceného mléèného krému je láhev na pøípravu šlehaèky za použití plynové bombièky s náplní N2O a smetany ke šlehání. Pøíprava šlehaèky na tento zpùsob má oproti sprejovému použití výhodu v tom, že do láhve vkládáme námi vybranou šlehaèku s možností jejího dochucení podle našich èi zákaznických pøedstav.
Záporem tohoto zpùsobu pøípravy je cena bombièek, za souèasného zpùsobu nákupu. Døíve, kdy se jednalo o èeskou výrobu, se provádìl nákup výmìnným zpùsobem, kdy vyprázdnìné bombièky se vracely a  cena za naplnìné, se rovnala pouze cenì plynu ( + - menší manipulaèní poplatek). Nyní se platí pokaždé i za bombièkové pouzdro.
Otázkou u této pøípravy je optimálnost jejich náplnì, kdy, a to ne až tak zøídka, bývá nutné použití více bombièek, aby se docílilo požadované konzistence šlehaèky. Na tomto negativu se podílí obèasné nedostateèné naplnìní nebo tzv. ufouknutí, kdy jsme pak nuceni použít další bombièkou náplò. Svoji roli sehrává též konstrukèí uspoøádání ventilu, který je souèástí hlavového uzávìru a životnost tìsnìní, kdy u tìchto komponentù platí okøídlené rèení, že nic netrvá vìènì. Kdyby ale alespoò tak, protože  v tomto pøípadì by byl u nìkterých výrobkù spíše vhodnìjší výraz: nìkolikrát a dost!


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku