
Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajovì se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i rùznými pøíchutìmi.
Èasto se vyrábìjí podle rozdílných receptur, tvarují dle fantazie a to nejen do trubièek. Také náplní se používá celá øada.
Aranka Roll je pøipravena tak, aby umožnila zjednodušit výrobu všech tvarù a hlavnì odstranila èasté trampoty s nevyrovnanou jakostí arašídové drti.
Slazená jádrová smìs Aranka Roll má široké spektrum využití pro výrobu trubièek, košíèkù, vlnek, šáteèkù a dalších tvarù. Dochází k významné úspoøe èasu, energie a lidské práce pøi výrobì, která je sama o sobì bezpeèná, nehrozí popálení pøi stáèení horkých korpusù.
Díky jednoduché receptuøe je odstranìna komplikovaná pøíprava jádrové hmoty.
Doporuèená receptura:
Suroviny                       Množství (g) na 100 ks
Aranka Roll                    1000
Meisterback                     200
Voda pitná                       100
Kakaová náplò:
KARINA Kakao Mix         770
Voda pitná                    452
MELLA WHIP                1340
Doporuèený technologický postup:
 Základní hmota: všechny suroviny smícháme a vypracujeme v hladké tìsto, které necháme odležet cca 2 hodiny. Pøed dalším použitím tìsto dùkladnì propracujeme a rozválíme na velmi tenký plát, který rozkrájíme na obdélníky o rozmìrech 8 x 9 cm (1 ks = 11 g). Obdélníky stáèíme na kovovou trubièku,
Základní hmota: všechny suroviny smícháme a vypracujeme v hladké tìsto, které necháme odležet cca 2 hodiny. Pøed dalším použitím tìsto dùkladnì propracujeme a rozválíme na velmi tenký plát, který rozkrájíme na obdélníky o rozmìrech 8 x 9 cm (1 ks = 11 g). Obdélníky stáèíme na kovovou trubièku,
vzniklým spojem dáme na plech s peèícím papírem a lehce pøitlaèíme.
Kakaová náplò: smícháme KARINU Kakao Mix s vodou a necháme cca 10 minut
bobtnat. Poté tuto hmotu spojíme s vyšlehanou MELLA WHIP.
Peèení: pøi teplotì 190 °C po dobu 12 – 15 minut, otevøený odtah páry (parametry
jsou pro elektrickou sázecí pec).