�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Makový høbet

Autor: Petr Severa
Datum vyd�n�: 03.02.2003
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=370


fiogf49gjkf0d


Suroviny:

vejce celá             0,250 kg
cukr mouèka          0,120 kg
tuk (máslo)            0,120 kg
mletý mák             0,150 kg
krájené oøechy       0,050 kg
hrubá mouka          0,050 kg
vanilkový cukr        0,030 kg
prášek do peèiva    0,010 kg
rum                      0,020 kg
voda                    0,150 kg
mletá skoøice         0,010 kg

Techologický postup:

Žloutky, cukr, mouèka a tuk tøeme do pìny za postupného pøidávání vody. Hrubou mouku smícháme s peèivovým práškem, oøechy, mákem a mletou skoøicí. Vyšleháme z bílkù tuhý sníh. Spojíme zlehka s tukovou èástí a pøidáme rum. Peèeme ve vymaštìné, vysypané formì. Možno polévat rùznými polevami nebo jen cukrovat.


Vytisknuto dne 24.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku