Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz) |
Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o. |
Krém do laskonek |
Autor: Johny Datum vydání: 25.1.2021 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3697 |
Za stálého míchání provaříme do té doby, dokud krém neztratí škrobnatou příchuť (chuťově jemný, bez nepříjemné chuti škrobu) => krém buď vylijeme na čistý plech nebo talíř a mírně posypeme moučkovým cukrem. |
Základní žloutkový krém - 170 g cukru krupice, 67 g sušené mléko, 100 g maizena nebo krémový prášek, 53 g žloutky pasterované (nemusí být), 1 ks vanilkový cukr, 670 g voda => u takto malého množství všechny přísady prošleháme a za stálého míchání provaříme do té doby, dokud krém neztratí škrobnatou příchuť (chuťově jemný, bez nepříjemné chuti škrobu) => krém buď vylijeme na čistý plech nebo talíř a mírně posypeme moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil tuhý škraloup nebo dáme krém rovnou míchat na pomalý chod, dokud nevychladne.
|
Vytisknuto dne 4.3.2021 ze serveru |