�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Pastovit glukza

Autor: pika
Datum vyd�n�: 25.11.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3677

okoldov dort je mon zdobit pastovitou glukzou. Jeho recepturu nm zaslala tenka "spikaspika".
Jako dortovou prmii pikldme recept na Pseckou pochoutku.

okoládový dort je moné zdobit pastovitou glukózou. Jeho recepturu nám zaslala tenáka "spikaspika".
Jako dortovou prémii pikládáme recept na Píseckou pochoutku.

Suroviny
454 g bílé okolády
142 g glukózy
57 g cuker. rozvaru ( krystal + voda v pomru 1:1 pivést k varu a rozpustit a vychladit).

Postup
okoládu nalámeme do hrnku a v horké vodní lázni rozpustíme. V jiné nádob smícháme glukózu a rozvar a zahejeme na teplotu 32 stup. Sms nalijeme na okoládu, která má pokojovou teplotu a dobe rozmícháme. Pikryjeme igelitem a necháme 24 hod. stát pi pokojové teplot. Druhý den propracujeme a modelujeme riky apod.

Písecká pochoutka

Ingredience:

Korpus: 6 vajec, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr, 150 g polohrubé mouky, líce oleje
Nápl: 0,4 l elatiny, 0,75 l šlehaky, 150 g jahodového demu, višový kompot, citronová šáva, ervená potravináská barva, lutá potravináská barva


Postup pípravy: Z uvedených surovin upeeme korpus (vejce vyšleháme s cukrem do husta, vmícháme olej a mouku). Vychladlý poteme jahodovým demem. Ušleháme 3 dcl šlehaky, vešleháme do ní 80 g demu, trochu citronové šávy a ervenou potravináskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamícháme a nateme na korpus, vychladíme. 3 dcl šlehaky ušleháme, pidáme citronovou šávu, lutou potravináskou barvu, pilejeme 2 dcl elatiny, zamícháme, rozeteme na pedcházející vrstvu, opt dáme schladit. Ozdobíme zbylou šlehakou a zavaenými višnmi.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku