�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Jablen konfit s tartarem

Autor: Duan Jakubec
Datum vyd�n�: 23.11.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3676

Zredukujeme jablen dus s jablenou vou, tak aby mla vraznou chu a pidme elatinu (na 1 l cca 25g). Takto pipraven rosol dochutme medem a jablenm octem.

 

Jablený konfit:

jablený dus
jablená šáva
elatina
med
jablený ocet

Tartar:

jablka
banán
hrušky
broskve
javorový sirup
limetková šáva
mát

Jablený konfit:
Zredukujeme jablený dus s jablenou šávou, tak aby mla výraznou chu a pidáme elatinu (na 1 l cca 25g). Takto pipravený rosol dochutíme medem a jableným octem.

Tartar:
Jablka, banán, hrušky a erstvé broskve nakrájíme na malé kostiky, které lehce dochutíme javorovým sirupem, limetkovou šávou a nasekanou mátou. Do stedu hlubokého talíe dáme umlohmotný kulatý krouek a ten naplníme z ásti jableným confitem, okolo nalijeme jablené elé a necháme ádn zatuhnout. Poté doplníme krouek ovocným tartarem a sundáme ho. Navrch desertu naaranujeme jemn nakrájené jablené nudliky a chips z plátku jablka.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku