Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Buflery

Autor: red.
Datum vydání: 14.11.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3673

Když se nám nahromadí mnoho buflerových výškrabků, usušíme je a jemně roztrouháme. S touto moučkou se dají dobře vyprašovat mastné formy na bábovky a podobné věci.

Proč buflerová hmota někdy řídne?

To se stává, když se bílky přešlehají. Kdo chce mít hladkou, neřídnoucí hmotu, nesmí bílky přešlehat nebo nechat srazit. Je lepší, když se bílky vyšlehají méně. Je též vhodné, přidat do bílků při šlehání trochu kyseliny nebo octa, aby se nesrážely.
 

Jak docílíme pěkné, hladké a vysoké buflery?

Nezávisí vše na receptu, nýbrž na zpracování hmoty. Žloutky se nemusí vždy míchat, případně málo asi z 5 dkg cukru. Ostatní cukr se musí dát do bílku a je vhodné jej přidat do šlehání hned od počátku.
 

Co s buflerovými výškrabky ?

Když se nám nahromadí mnoho buflerových výškrabků, usušíme je a jemně roztrouháme. S touto moučkou se dají dobře vyprašovat mastné formy na bábovky a podobné věci. Buflerové drobečky jsou vhodné do ořechových nádivek nebo do jablkových závinů (na spodek pod jablka) i do šlehaných dortových hmot.


Vytisknuto dne 2.12.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku