Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Bavorský krém

Autor: Jürgen Lebelt
Datum vydání: 28.10.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3667

Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem.

Suroviny - 8 porcí
¼ mléka
1 vanilkový lusk
4 žloutky
100 g cukr moučka
6 plátků bílé želetiny
0.5 l šlehačky

Postup

Vanilkový lusk podélně nařízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaříme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pěny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.
Vaječno – mléčnou směs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí.
Provedení zkoušky: Žloutkový krém při ponoření dřevěného dřívka do krému musí zůstat přilnutý a zároveň reaguje změnou polohy při lehkém fouknutí dechem.
Nyní, stále za mírné teploty, předtím změkčenou a dobře vymačkanou želatinu, plátek po plátku vkládáme do směsi a za stálého míchámí necháme rozpustit.
Hrnec se směsí pak postavíme do mísy s ledovou vodou a stále mícháme až do doby kdy krém začne želatinovat.

Pro omáčku potřebujeme 600 g malin, které rozmělníme do kašovitého stavu a procedíme sítkem.
Možnost servisu je různorodá, kdy můžeme malinovou směs umístit na dno skleničky a její zbytek zaplnit krémem, nebo z krému lžicí oddělit kopečky, vložit na talíř a zalít omáčkou apod.
Podle libosti dozdobíme exotickým ovocem.


Vytisknuto dne 2.12.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku