�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Bavorský krém

Autor: Jürgen Lebelt
Datum vyd�n�: 28.10.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3667

Provedení zkoušky: Žloutkový krém pøi ponoøení døevìného døívka do krému musí zùstat pøilnutý a zároveò reaguje zmìnou polohy pøi lehkém fouknutí dechem.

Suroviny - 8 porcí
¼ mléka
1 vanilkový lusk
4 žloutky
100 g cukr mouèka
6 plátkù bílé želetiny
0.5 l šlehaèky

Postup

Vanilkový lusk podélnì naøízneme. Vyjmeme dužinu. Obojí povaøíme s mlékem. Žloutek rozmícháme do pìny s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme z mléka. Horké mléko za stálého míchání pomalu vléváme do žloutkového krému.
Vajeèno – mléènou smìs za mírné teploty (nejlépe ve vodní lázni) mícháme do zhoustnutí.
Provedení zkoušky: Žloutkový krém pøi ponoøení døevìného døívka do krému musí zùstat pøilnutý a zároveò reaguje zmìnou polohy pøi lehkém fouknutí dechem.
Nyní, stále za mírné teploty, pøedtím zmìkèenou a dobøe vymaèkanou želatinu, plátek po plátku vkládáme do smìsi a za stálého míchámí necháme rozpustit.
Hrnec se smìsí pak postavíme do mísy s ledovou vodou a stále mícháme až do doby kdy krém zaène želatinovat.

Pro omáèku potøebujeme 600 g malin, které rozmìlníme do kašovitého stavu a procedíme sítkem.
Možnost servisu je rùznorodá, kdy mùžeme malinovou smìs umístit na dno sklenièky a její zbytek zaplnit krémem, nebo z krému lžicí oddìlit kopeèky, vložit na talíø a zalít omáèkou apod.
Podle libosti dozdobíme exotickým ovocem.


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku