�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Moka ez

Autor: Radek Prochzka
Datum vyd�n�: 09.10.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3662

Dort na povrchu zdoben karamelovm fondnem, kvovm krmem a okoldovm moka zrnem. Na ezu kvov plt na nm je nastkn kvov krm, kter je achovnicov prokldn kakaovm korpusem. Chu a vn kvov.

Charakteristika: Dort na povrchu zdobený karamelovým fondánem, kávovým krémem a okoládovým moka zrnem. Na ezu kávový plát na nm je nastíkán kávový krém, který je šachovnicov prokládán kakaovým korpusem. Chu a vn kávová, kombinovaná okoládovou a karamelovou chutí.

SUROVINY

roládová hmota kakaová 250 g - dortový korpus kakaový 200 g - máslový krém kávový 820 g - fondánová poleva 250 g - karamel 50 g - okoládová moka zrnka 70 g -
celkem 1 640 g
výrobní ztráty 40 g
váha hotového výrobku 1 600 g

Výrobní postup: Hladký hbet vyloíme cukráským papírem. Do pipravené formy umístíme kakaový plát potený tenkou vrstvou kávového krému tak, aby dosahovala a po okraj. Potom skládáme naezané hranolky z kakaového korpusu a stídav prostíkáváme kávovým krémem tak, abychom docílili šachovnicového vzoru.

Zakryjeme pesn vykrojeným plátkem podle velikosti formy a lehce zatííme. Po ztuhnutí vyklopíme z formy a potáhneme fondánem ochuceným karamelem. Krájíme na stejné ezy. Ozdobíme malou pusinkou kávového krému a okoládovým zrnkem.

KÁVOVÝ KRÉM:

máslový krém 765 g - káva mletá 10 g - voda 50 g -
celkem 825 g
výrobní ztráty 5 g
váha hotového výrobku 820 g

Výrobní postup: Vaící vodou zalijeme mletou kávu a necháme vychladit. Potom zamícháme do máslového krému.


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku