�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Zmrzlináø

Autor: Naïa Clevisová
Datum vyd�n�: 26.06.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3627

Svìt bez zmrzliny by byl smutný. Když máte hlad, jdete do restaurace a tam vám to buï chutná, nebo se mraèíte, protože jídlo nestojí za nic. Ale zmrzlina, to je prostì produkt pro radost.

 

Vždycky jsem chtìl být svobodný, pracovat sám pro sebe. Vyrostl jsem v Makedonii a vystudoval tam ekonomii. Jako student jsem v létì u moøe prodával suvenýry a vydìlával dost penìz. Po takové zkušenosti se nemùžete zamìstnat v nìjaké firmì.
Svìt bez zmrzliny by byl smutný. Když máte hlad, jdete do  restaurace  a tam vám to buï chutná, nebo se mraèíte, protože  jídlo  nestojí za nic. Ale zmrzlina, to je prostì produkt pro radost.
V Praze už jsem osmnáct let. Jednou jsme s manželkou a známými sedìli v Bìlehradì kolem stolu, krize bývalé Jugoslávie už zaèala, tušili jsme, že bude válka. A kamarád, který v Èeskoslovensku vystudoval divadelní režii, povídá: "Proè byste nešli do Prahy?" Je to osud. Dcera se nám narodila v porodnici u Apolináøe.
Nejradši vzpomínám, jak jsme s dìdou chodili do  cukrárny. Koupil mnì a bratrùm na cestu bonbony a potom jsme šli na dorty. Sladké miloval. Vždycky øíkal: Koupím si pro sebe, a pro vás až potom. Ale to si dìlal legraci.
V rodném mìstì Prilepu jsem jako kluk jedl nejlepší zmrzlinu na svìtì. Tenkrát se napøíklad nasbíraly maliny a udìlala se z nich malinová. My na to teï v Praze jdeme zrovna tak. Z lesních plodù dìláme lesní smìs, z èerstvé máty mentolovou...
Život je strašnì dlouhý. Musíte si v duši nechat nìjakou rezervu, abyste mohli jít dál. Na støední škole jsem se pøátelil se samými jednièkáøi, ale sám jsem takové vysvìdèení nemìl. Jenže oni vìtšinou nedodìlali vysokou školu. Vždycky v životì máte nìjaké minimum a maximum. Ne každý èlovìk ten tlak vydrží.
Mám rád zmìnu a už jsem vyzkoušel hodnì vìcí. Než jsme zaèali se zmrzlinou, provozovali jsme tu byznys s fotografií. A když se pøestal vyplácet, povídám: "Kluci, co kdybychom zaèali dìlat dobrou zmrzlinu?" Jednou nìkomu pøedáme svoje know-how a pustíme se zase do nìèeho nového.
Díky použití výhradnì èerstvých surovin je Café Angelato, které Zlatko Kebakoski provozuje v pražské Rytíøské ulici, vyhledáváno milovníky zmrzliny z celé metropole.


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku