Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Čokoládový mousse s višňovým dipem

Autor: Blu Gekko
Datum vydání: 1.5.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3607

Zkaramelizujte zbývající cukr, přidejte višně i višňovou štávu. Přidejte koření (skořici a badyán) a povařte na mírném ohni asi 15 minut.

Ingredience

200g Lindt čokoláda na vaření
nebo Excellence 70%
5 vajec
Špetka soli
150 g cukru
2 lžíce rumu
125 g šlehačka
2-3 lžíce třešní
400ml višňové šťávy
Semena z 1 vanilkového lusku
1 celá skořice
3kusy badyánu
1 čajová lžička kukuřičného škrobu rozpuštěného v malém  množství studené vody
Šťáva z půlky citronu
200 g višní
4-5 lžíce strouhané čokolády z řady Lindt Excellence na ozdobu

Postup
• Nalámejte čokoládu na malé kousky a rozpusťe ji ve vodní lázni.
• Oddělte žloutky od bílků.
• Přidejte špetku soli do bílků a ušlehejte do tuha. V průběhu šlehání postupně přidávejte 100 g  
• Do žloutků přidejte semínka z vanilkového lusku, dále rum a metličkou je vyšlehejte do pěny. 
   cukru.
• Do vzniklé pěny vmíchejte rozpuštěnou čokoládu, dále šlehačku a ztuhlé bílky.
• Čokoládovou pěnu dejte do misky, zarovnejte ji, aby byla na povrchu hladká a nechte v 
   ledničce zakryté po dobu 3 hodin.
• Zkaramelizujte zbývající cukr, přidejte višně i višňovou štávu. Přidejte koření (skořici a badyán)
   a povařte  na mírném ohni asi 15 minut.
• Do višnové omáčky/polévky přidejte rozpuštěný kukuřičný škrob a vzniklou směs přelijte přez 
   síto. Dle chuti přidejte  štávu z citrónu.
• Do hlubokých talířů vložte třešně, nalijte višňovou omáčku/polévku a do středu umístěte
•  Ozdobte hoblinami nastrouhané čokolády kopeček čokoládové pěny.


Vytisknuto dne 2.6.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku