�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


okoldov mousse s viovm dipem

Autor: Blu Gekko
Datum vyd�n�: 01.05.2020
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3607

Zkaramelizujte zbvajc cukr, pidejte vin i viovou tvu. Pidejte koen (skoici a badyn) a povate na mrnm ohni asi 15 minut.

Ingredience

200g Lindt okoláda na vaení
nebo Excellence 70%
5 vajec
Špetka soli
150 g cukru
2 líce rumu
125 g šlehaka
2-3 líce tešní
400ml višové šávy
Semena z 1 vanilkového lusku
1 celá skoice
3kusy badyánu
1 ajová lika kukuiného škrobu rozpuštného v malém  mnoství studené vody
Šáva z plky citronu
200 g višní
4-5 líce strouhané okolády z ady Lindt Excellence na ozdobu

Postup
• Nalámejte okoládu na malé kousky a rozpuse ji ve vodní lázni.
• Oddlte loutky od bílk.
• Pidejte špetku soli do bílk a ušlehejte do tuha. V prbhu šlehání postupn pidávejte 100 g  
• Do loutk pidejte semínka z vanilkového lusku, dále rum a metlikou je vyšlehejte do pny. 
   cukru.
• Do vzniklé pny vmíchejte rozpuštnou okoládu, dále šlehaku a ztuhlé bílky.
• okoládovou pnu dejte do misky, zarovnejte ji, aby byla na povrchu hladká a nechte v 
   lednice zakryté po dobu 3 hodin.
• Zkaramelizujte zbývající cukr, pidejte višn i višovou štávu. Pidejte koení (skoici a badyán)
   a povate  na mírném ohni asi 15 minut.
• Do višnové omáky/polévky pidejte rozpuštný kukuiný škrob a vzniklou sms pelijte pez 
   síto. Dle chuti pidejte  štávu z citrónu.
• Do hlubokých talí vlote tešn, nalijte višovou omáku/polévku a do stedu umístte
•  Ozdobte hoblinami nastrouhané okolády kopeek okoládové pny.


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku