| �l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
 | 
| 
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
 Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.
 
 | 
| okoldov mousse s viovm dipem | 
| Autor: Blu Gekko Datum vyd�n�: 01.05.2020
 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3607
 | 
| 
 | 
| Zkaramelizujte zbvajc cukr, pidejte vin i viovou tvu. Pidejte koen (skoici a badyn) a povate  na mrnm ohni asi 15 minut. | 
|  | 
| 
 | 
| Ingredience 
 200g Lindt okoláda na vaení
 nebo Excellence 70%
 5 vajec
 Špetka soli
 150 g cukru
 2 líce rumu
 125 g šlehaka
 2-3 líce tešní
 400ml višové šávy
 Semena z 1 vanilkového lusku
 1 celá skoice
 3kusy badyánu
 1 ajová lika kukuiného škrobu rozpuštného v malém  mnoství studené vody
 Šáva z plky citronu
 200 g višní
 4-5 líce strouhané okolády z ady Lindt Excellence na ozdobu
 Postup• Nalámejte okoládu na malé kousky a rozpuse ji ve vodní lázni.
 • Oddlte loutky od bílk.
 • Pidejte špetku soli do bílk a ušlehejte do tuha. V prbhu šlehání postupn pidávejte 100 g
 • Do loutk pidejte semínka z vanilkového lusku, dále rum a metlikou je vyšlehejte do pny.
 cukru.
 • Do vzniklé pny vmíchejte rozpuštnou okoládu, dále šlehaku a ztuhlé bílky.
 • okoládovou pnu dejte do misky, zarovnejte ji, aby byla na povrchu hladká a nechte v
 lednice zakryté po dobu 3 hodin.
 • Zkaramelizujte zbývající cukr, pidejte višn i višovou štávu. Pidejte koení (skoici a badyán)
 a povate  na mírném ohni asi 15 minut.
 • Do višnové omáky/polévky pidejte rozpuštný kukuiný škrob a vzniklou sms pelijte pez
 síto. Dle chuti pidejte  štávu z citrónu.
 • Do hlubokých talí vlote tešn, nalijte višovou omáku/polévku a do stedu umístte
 •  Ozdobte hoblinami nastrouhané okolády kopeek okoládové pny.
 | 
| 
 | 
| Vytisknuto dne 01.11.2025 ze serveruCukr��.cz (www.cukrar.cz)
 Konec �l�nku
 |