Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční toskánské tyčinky

Autor: red.
Datum vydání: 19.12.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3580

Mouku s práškem na pečení prosijeme a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme na dlouhé proužky na rozměr 2x7.

Suroviny - 50 ks

200 g špaldové plnozrnné mouky
½ balíčku prášku na pečení
100 g cukr moučka
100 g polotučného margarinu
2 ks žloutku
100 g pražených mandlí sekaných
1 PL mléka

Plnění
200 g třešnové marmelády
(případně libovolné)

Namáčení
200 g kakaové dortové polevy


Příprava
Mouku s práškem na pečení prosijeme  a s ostatními surovinami vyhněteme do těsta.. Necháme půl hodiny odležet. Těsto upravíme na tloušťku 3 mm do tvaru s pravoúhlými rohy a nakrájíme  na dlouhé proužky na rozměr 2x7. Ty rozložíme na pečící papír vložený na plechu a v předehřáté troubě pečeme při 180 °C podobu 10 minut. Tyčinky necháme zchladnout a spojíme marmeládou. Oba konce omočíme ve změklé polevě.


Vytisknuto dne 18.1.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku