�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon lahdky

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 17.12.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3578

Vnoce jsou pln symboliky, a tak na vnon mse nesm chybt vedle dalch npaditch tvar ani hvzdiky a kometky. Po dohotoven meme kometky lehounce poprit zlatm prkem a hned je tu ze z Betlma.

Kometky

Vánoce jsou plné symboliky, a tak na vánoní míse nesmí chybt vedle dalších nápaditých tvar ani hvzdiky a kometky. Po dohotovení meme kometky lehounce poprášit zlatým práškem a hned je tu záe z Betléma.

Receptura - Tsto: 250 g másla, 125 g cukru krupice, 400 g hladké mouky, 20 g citrónové kry, 3 g soli
Postup: Vše rychle zpracujeme v hladké tsto, které vyválíme a vykrájíme tvary kometek, vloíme na plech a peeme pi teplot 200 °C asi 6 minut.

Krém: 1 erstvé vejce, 160 g cukru krupice, 20 + 5 g citrónové kry, 90 g citrónové šávy, 100 g másla, 200 g fondánu
Postup: Vejce, cukr, citrónovou kru a šávu teme v páe do zhoustnutí a po vychladnutí všleháme máslo.

Dohotovení: Kometky naplníme krémem a polijeme fondánem s nastrouhanou citrónovou krou

Kešu - makadamia crunchies
Pro další recept si zajedeme do Afriky do vn zelené Vendy, kde jsou plantáe makadamiových a kešu oíšk a kde sídlí deštná arodejnice, která pomáhá enám mít miminka. Úasné území na severu Jiní Afriky, plné legend a ajových plántáí neskutené barvy. Kupavé sousto "kranís" je delikatesou z tch nejlepších oíšk.

Receptura na 1000 g crunchies: 500 g okolády na vaení, 180 g nasekaných opraených kešu oíšk, 180 g nasekaných makadamových oech, 125 g másla, 200 g cukru krupice, 30 g škrobového sirupu

Postup: Cukr s máslem a škrobový sirup pomalu zahíváme a mícháme, a je cukr zcela rozpuštný a zane karamelizovat. Do karamelu dáme oechy, dokonale promícháme a vylijeme na namazaný plech. Po vychladnutí obrátíme a polijeme rozpuštnou okoládou o teplot 27 °C. Necháme ztuhnout a crunchies rozlámeme.


Vytisknuto dne 26.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku