�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz) |
V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o. |
Vnon suenky s citronovou pchut |
Autor: Mirka Slavkov Datum vyd�n�: 13.12.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3573 |
Velmi zle na volb surovin, kter mohou pinst vysokou kvalitu vrobk a podtrhnout vynikajc chuov vlastnosti ajovho peiva. Neopomjejte vdy pidat petku soli, kter udruje ajov peivo vln a rozplvav. |
Jak se tak lovk toulá po svt, piveze si nejen plno nových receptur, ale i hodn inspirace k vymýšlení tch nejlepších lahdek, které oiví chuové variace na svátením stole. Nabízíme vám nkolik recept, kterými potšíte jak svoji rodinu, tak vrné i nové zákazníky, kteí nemají rádi stereotyp. V prbhu roku najdete na tomto portálu receptury na plnné a nepeené peivo, ajové peivo sušenkového typu a takté i malou inspiraci na výrobu okoládových pralinek. CITRÓNOVÉ SUŠENKY - receptura na 1600 g ajového peiva Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, moná lépe eeno citrusové chuti, protoe namísto citrónu meme pouít také pomeran nebo limetku. Jsou sví a osvující. Receptura: 500g hladké mouky, 340 g okoládové polevy máecí bílé, 250 g cukru krupice,100 g erstvých vajec, 6 g jedlé sody, kra strouhaná, šáva z jednoho citrónu, 150 g másla, 180 g pekanových oech sekaných, 2 g soli, 150 g okoládové polevy bílé na ozdobu. Postup: Smícháme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu, citrónovou kru. Vyšleháme máslo s povolenou okoládou, pidáme vejce, citrónovou šávu a spojíme se suchou smsí. Do vypracovaného tsta pidáme nasekané pekanové oechy. Sákem s hladkou trubikou stíkáme na pomazaný a moukou posypaný plech kuliky, které peeme pi teplot 160 °C asi 15 minut. Po vychladnutí pestíkáme rozpuštnou bílou okoládovou polevou. |
Vytisknuto dne 30.04.2025 ze serveru |