�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Vnon suenky s citronovou pchut

Autor: Mirka Slavkov
Datum vyd�n�: 13.12.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3573

Velmi zle na volb surovin, kter mohou pinst vysokou kvalitu vrobk a podtrhnout vynikajc chuov vlastnosti ajovho peiva. Neopomjejte vdy pidat petku soli, kter udruje ajov peivo vln a rozplvav.

Jak se tak lovk toulá po svt, piveze si nejen plno nových receptur, ale i hodn inspirace k vymýšlení tch nejlepších lahdek, které oiví chuové variace na svátením stole. Nabízíme vám nkolik recept, kterými potšíte jak svoji rodinu, tak vrné i nové zákazníky, kteí nemají rádi stereotyp. V prbhu roku najdete na tomto portálu receptury na plnné a nepeené peivo, ajové peivo sušenkového typu a  takté i malou inspiraci na výrobu okoládových pralinek.
S píchodem píští zimy budeme pamatovat i na vánoní peivo.
Velmi záleí na volb surovin, které mohou pinést vysokou kvalitu výrobk a podtrhnout vynikající chuové vlastnosti ajového peiva.
Ne se pustíte do peení, dovolte nám malou pipomínku - neopomíjejte vdy pidat špetku soli, která udruje ajové peivo vláné a rozplývavé.

CITRÓNOVÉ SUŠENKY - receptura na 1600 g ajového peiva

Tyto sušenky se narodily pro milovníky citrónové chuti, moná lépe eeno citrusové chuti, protoe namísto citrónu meme pouít také pomeran nebo limetku. Jsou sví a osvující.

Receptura: 500g hladké mouky, 340 g okoládové polevy máecí bílé, 250 g cukru krupice,100 g erstvých vajec, 6 g jedlé sody, kra strouhaná, šáva z jednoho citrónu, 150 g másla, 180 g pekanových oech sekaných, 2 g soli, 150 g okoládové polevy bílé na ozdobu.

Postup: Smícháme hladkou mouku, cukr, jedlou sodu, citrónovou kru. Vyšleháme máslo s povolenou okoládou, pidáme vejce, citrónovou šávu a spojíme se suchou smsí. Do vypracovaného tsta pidáme nasekané pekanové oechy. Sákem s hladkou trubikou stíkáme na pomazaný a moukou posypaný plech kuliky, které peeme pi teplot 160 °C asi 15 minut. Po vychladnutí pestíkáme rozpuštnou bílou okoládovou polevou.


Vytisknuto dne 19.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku