Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoce - oříšky v čokoládě

Autor: Dr. Oetker
Datum vydání: 12.12.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3572

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, solía perníkovým kořením. Přidáme med, máslo a mléko a ručně vypracujeme
hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm.

Doba přípravy:  asi 40 minut
Doba pečení:    asi 20 minut
Vystačí na:         asi 40 kusů


Na těsto:                                                                               
250 g hladké mouky
½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
80 g třtinového cukru
špetku soli
2 zarovnané KL Perníkového koření Dr. Oetker
125 g tekutého medu
50 g změklého másla
2 PL mléka
Na pokrytí a polevu:
300 g celých opražených oloupaných
lískových ořechů
2 balíčky Polevy tmavé Dr. Oetker
Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení

1. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, solía perníkovým kořením. Přidáme med, máslo a mléko a ručně vypracujeme
hladké těsto. Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a ostrým nožem nakrájíme na obdélníky asi
3 × 7 cm. Přeneseme je na plechy vyložené papírem na pečení.
2. Na povrch hustě naskládáme lískové ořechy a lehce přitlačíme.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 10 minut (1 plech)

3. Perníčky necháme vychladnout.
4. Polevy rozpustíme podle návodu na obale a povrch perníčků polijeme.

zdroj Dr. Oetker


Vytisknuto dne 6.6.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku