Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Pusťme se do věnečků

Autor: red.
Datum vydání: 20.11.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3563

Krém: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a zbylý cukr. Ušleháme smetanu se ztužovačem a přidáme ke směsi. Umícháme krém, kterým naplníme věnečky.

 

INGREDIENCE
350 g mouky
20 g droždí
1/8 l mléka
100 g másla
4 vejce
100 g cukru
sůl
100 ml pomerančové šťávy nebo sirupu
50 ml pomerančového likéru
2 vanilkové cukry
250 g tvarohu
šťáva z 1 citronu
200 ml smetany ke šlehání
ztužovač šlehačky
tuk na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY
Mouku nasypeme do mísy. Zahřejeme mléko, vložíme do něj droždí a vmícháme trochu mouky. Pak necháme na teplém místě asi 15 minut kynout. Roztavíme máslo, do mísy dáme Vejce, 3 lžíce cukru a sůl, přimícháme másla a vlijeme kvásek. Z přísad vypracujeme hladké těsto. Necháme odpočinout přibližně 30 minut. Tukem vymažeme 9 formiček, které naplníme do poloviny těstem. 20 minut necháme odležet. Potom pečeme v troubě (200  C) asi 20 minut. Necháme vystydnout na koláčové mřížce a vyklopíme.. Připravíme si polevu tak, že smícháme pomerančovou šťávu, pomerančový likér a 1 balíček vanilkového cukru. Polevou pak potřeme věnečky.
Krém: Smícháme tvaroh, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a zbylý cukr. Ušleháme smetanu se ztužovačem a přidáme ke směsi. Umícháme krém, kterým naplníme věnečky.

 

 


Vytisknuto dne 10.12.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku