Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz) |
Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o. |
Svatební koláčky |
Autor: Majka Datum vydání: 15.11.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3561 |
Při pečení koláčků jsou dva způsobu využití vajec. Buď se žloutky oddělí a z bílků se vyšlehá sníh. Nebo se vyšlehá tvaroh s celými vejci. V tomto případě je puding jen pro chut' i když není moc cítit a taky se neroztéká. |
Svatební koláčky mají několik způsobů výroby. O jeden z nich se s námi podělila paní Majka, která ve své receptuře vychází z poznatku, že v některém způsobu pečení není náplň vzhledově i chuťově tak zřetelná, jako u způsobu, který používá ona sama. Při pečení koláčků jsou dva způsobu využití vajec. Buď se žloutky oddělí a z bílků se vyšlehá sníh. Nebo se vyšlehá tvaroh s celými vejci. Tento způsob použití má přednost v tom, že puding je pro chut' i když není moc cítit a taky se tvaroh tolik neroztéká. O barvě se nyní nedá moc mluvit neboť pudinky bývají dost bledé. Existuji i varianta v přidávání trochu strouhánky nebo strouhaných piškotů do tvarohové náplně. Ale jen do vázaných buchet, protože se v buchtách tvaroh neztrácí. Receptura |
Vytisknuto dne 10.12.2019 ze serveru |