Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Agar a zdraví

Autor: red.
Datum vydání: 4.11.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3556

Agar působí příznivě proti zácpě a jestliže jej užíváme déle a pravidelně, třeba jen rozpustěný v mléce, můžeme po krátké době pozorovat, že působí jako lék obrodný, neboť vyvolává nový život v buňkách, které přebudovává a obnovuje.

Agar byl na našem portálu zmíněn již vícekrát. Podívejme se nyní na něj po zdravotní stránce. Víme, že agar je mořská chaluha rostoucí nejrychleji ze všech bylin, které známe, a představuje přechod od vodních živočichů k rostlině. Ve svém vývoji nasává do sebe všechen složitý a mnohotvárný život infusorií obsažené v mořských hlubinách. Lze tedy říci, že představuje jakýsi souhrn vykrystalizovaného života. Tyto infusorie, jakmile se dostanou do žaludku, vstřebávají všechny kyseliny tam obsažené a pohlcují v těle všechny cizopasné organizmy, nejrůznější bacily a mikroby a vylučují je v kvapném postupu střevy z těla ven. Sníme-li agar suchý a zapijeme jej šálkem horké vody nebo kávy, doslovně v žaludku obživne a zmítá sebou. A to tak dlouho než je stráven. Po dobu trávení je náš zažívací trakt oproštěn bacilů. Užíváme-li agar každý den na lačný žaludek mezi hlavními jídly, reguluje náš organismus lépe než kterákoliv jiná bylina.

Agar japonský nebo východoindický, jenž tvoří tyčinky čistě sklovité a až téměř průhledné, obsahuje více jodu a jiných léčivých látek.
Agar působí příznivě proti zácpě a jestliže jej užíváme déle a pravidelně, třeba jen rozpustěný v mléce, můžeme po krátké době pozorovat, že působí jako lék obrodný, neboť vyvolává nový život v buňkách, které přebudovává a obnovuje. Posiluje tělo, upravuje činnost všech žláz a desinfikuje žaludek.
Agar je též možné používat v polévce nebo rozkrájený na nudličky s ovesnými vločkami.
Pozor abyste pro kunzumaci požívali agar pravý!


Vytisknuto dne 18.11.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku