�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Paøížská šlehaèka, pìna, gannache nebo mousse? /1.

Autor: Johny
Datum vyd�n�: 25.09.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3539

Paøížská šlehaèka se nìkdy zamìòuje za nìkolik pojmù. Tato šlehaèka má nìkolik podob a rovnìž i receptur, kdy pod tímto názvem nalezneme klasickou paøížskou šlehaèku nebo èokoládový mousse (což je v pøekladu èokoládová pìna)

 

Paøížská šlehaèka se nìkdy zamìòuje za nìkolik pojmù,. Tato šlehaèka má nìkolik podob a rovnìž i receptur. O její rozlišení se s námi podìlí náš stálý korespondent Johny, jenž sdìluje následující.

Zaènu onou paøížskou pìnou. Já osobnì jsem se zatím s tímto názvem nesetkal, ale pøedstavil bych si pod tímto názvem klasickou paøížskou šlehaèku nebo èokoládový mousse (což je v pøekladu èokoládová pìna):



Paøížská šlehaèka lehká -

smetana ke šlehání (minimálnì 33% tuku a výše) 1 litr,
kakaový prášek 0,070 kg, cukr krupice 0,100 kg

- smetanu s cukrem uvedeme k varu (obèas zamícháme, aby se nám nepøipálila a hlídáme, aby neutekla), pøidáme prosátý kakaový prášek a zamícháme
- po vychladnutí uložíme do chladnièky a necháme do druhého dne uzrát
- druhý den vyšleháme


Paøížská šlehaèka tìžká -

smetana ke šlehání 33% 1 litr, cukr krupice 0,290 kg, cukráøská kakaová poleva neøedìná (èokoládová poleva - èím kvalitnìjší použijete, tím bude lepší krém) 0,500 kg, kakaový prášek 0,280 kg, ztužený pokrmový tuk (omega) 0,200 kg

- smetanu, cukr a ztužený tuk svaøíme + v horké smìsi rozmícháme èokoládovou polevu s prosátým kakaovým práškem
- po vychladnutí uložíme do chladnièky a necháme do druhé dne uzrát
- druhý den vyšleháme (mùžeme mírnì pøi šlehání nahøát)

 - pokraèování -


Vytisknuto dne 25.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku