Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Jahodové mraky

Autor: IREX
Datum vydání: 20.9.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3536

Cukrářský dezert Jahodové mraky kombinuje nesladký korpus z pálené hmoty, vyrobený ze směsi Paloma, s lehkým šlehačkovým jahodovým krémem. Ten je připraven z měkkého tvarohu

 

 

Český národ miluje jahody, jahodová příchuť je v potravinářských výrobcích jednoznačně  nejoblíbenější. V dnešní době jsou navíc jahody k dostání celoročně, a proto se stále častěji používají také v cukrářské výrobě.
Jahodové mraky jsou luxusní moučník originální nejen svým jedinečným designem, ale také svojí vynikající chutí.

Cukrářský dezert Jahodové mraky kombinuje nesladký korpus z pálené hmoty, vyrobený ze směsi Paloma, s lehkým šlehačkovým jahodovým krémem. Ten je připraven z měkkého tvarohu, KARINY Jahoda a čerstvých jahod. Má příjemnou chuť a vůni jahod a jemnou
červeno – růžovou barvu.

Suroviny na 2 plechy 60 cm x 10 cm Množství (g) Pálená hmota:
Paloma 165 g
Voda pitná 260 g
Olej jedlý 80,

Jahodová náplň:
KARINA Jahoda 220
Voda pitná do KARINY 100
Cukr krupice 30 g
Tvaroh měkký 690
Sanett 27 g
Voda pitná do Sanettu 54 g
Jahody čerstvé 200 g

Doporučený technologický postup:

Pálená hmota:
suroviny spojíme a necháme 5 min odležet. Poté mícháme
protínačkou při střední rychlosti stroje cca 5 min do hladké a homogenní
konzistence. Takto připravenou hmotu rozetřeme do dvou plechů s okrajem
(60 cm x 10 cm), které jsou vyloženy pečícím papírem. Do jednoho plechu
dávkujeme 270 g hmoty, do druhého 200 g hmoty.
Pečeme při 200 °C po dobu cca 25 – 30 min (parametry jsou pro elektrickou sázecí pec).
Jahodová náplň: KARINU Jahoda vyšleháme s vodou a cukrem a necháme 15 min
odležet, poté ji přidáme k měkkému tvarohu a společně šleháme. Nakonec vmícháme
mírně zchladlý roztok Sanettu a jahody rozkrájené na menší kousky.
Dohotovení: na vychladlý plát s navážkou 270 g rozetřeme Jahodovou náplň
a přiložíme druhý plát s navážkou 200 g. Po ztuhnutí krájíme na požadované
řezy, povrch můžeme dozdobit např. čerstvými jahodami.


Vytisknuto dne 16.10.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku