Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
|
Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.
|
Plundrované těsto |
Autor: red. Datum vydání: 3.7.2019 URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3522 |
|
Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme. Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme. |
|
|

Suroviny
400 g polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 vejce
20 g droždí
2 polévkové lžíce cukru
špetka soli
200 g másla
mouka na podsypani
Příprava
Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme.
Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šátečku, nachame nakynout, pečeme v hodně teplé troubě.
Většinou se podavají teplé,
|
|
Vytisknuto dne 5.12.2019 ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz) Konec článku |