�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Tvome muffiny

Autor: red.
Datum vyd�n�: 21.06.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3513

V pedeht troub na 190 - 200 stup piblin 20 minut. Pokud po upeen budou vae muffiny mt nesoumrnou "epicku", peete pi moc vysok teplot.

Shodou okolností jsme obreli v poslední dob nkolik ádostí o recepturu na muffiny. Tko íci, pro zrovna tém naráz nás zasáhla ada ádostí na jedno téma. Moná to me mít njakou souvislost s djem nám všem zatím málo srozumitelným, jako nap. kdy oteveme v lét víno, máme velkou nadji, e se ádostí o degustaci se objeví ihned armáda mušek octomilek. Teba tento druh ádostí má souvislost s nepízní poasí i ním podobným. Protoe není v našich asových monostech individuáln odpovídat na jednotlivé dotazy iníme tak prostednictvím našeho portálu a pikládáme návody z archívu poradenské sekce.

Všichni víte, jak vypadají, v em se peou.

V pedeháté troub na 190 - 200 stup piblin 20 minut. Pokud po upeení budou vaše muffiny mít nesoumrnou "epicku", peete pi moc vysoké teplot, pokud epicku nevytvoí a budou uvnit nepropeené, není to dobou peeni, ale teplotu pro zmnu zvyšte.

ZAKLADNI RECEPT:

/na 24 muffin o prmru 5 cm/
300 g hladké mouky prosijte s 50 g  cukru, pidejte špetku soli a
2 ajové liky /1 sáek ?/ kypícího prášku do peiva.
Zvláš smíchejte 2 celá vejce s 50g rozpuštného másla a 200 ml mléka.
Vše rychle a dobe smíchejte dohromady, naplte do formy, kadý do dvou tetin a upete.
Upozoruji, e následujici adky jsou pouze pro otrlé /a pro obyvatele Severoamerickeho kontinentu/
Muffiny lze vyrobit, a u jsem je vidl, nkteré i odván ochutnal, v nejen tchto variacich:
Banánové s oechy, se sušenými fíky, brusinkové, borvkové, švestkové, jablkové, ananasové, syrové, makové, ale také slaninové /obzvlašt nechutné/  a mj favorit na nejodpornjší muffin co jsem kdy okusil je dýový.
V podstat, co vám spadne do mísy, takové i budou.

Recept je pevzat z knihy  Joy of Cooking, Irma Rombauer, 1987, upraven pro 21. stoleti a pouití v Evrope.

Tomáš Sedláek

Tolik tedy prvý recept od našeho korespondenta z Washingtonu Tomáše Sedláka a druhý nám zaslala Svetlana ze Slovenska. Zkuste onu muffinu udlat na ten i onen zpsob


COKOLADOVE MUFINY

Vymastime plech maslom alebo margarinom, ruru vyhrejeme na 180stupnov a pecieme do zlatohneda.

250g hladkej muky
3 cajove lyzicky prasku do peciva
100g akejkolvek cokolady /nasekat na male kusky/
Toto zmiesame v jednej miske.

1vajce
125g praskoveho cukru
80ml rastlinneho oleja
250g cmaru /kyslej smotany, bieleho jogurtu/
Toto postupne vymiesame, pridame mukovu zmes, spolu premiesame a plnime rovnomerne priehlbiny v plechu.

Ked su mufiny upecene, vyberieme plech, nechame este 5 minut odstat a vyberieme.


Vytisknuto dne 24.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku