�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


Eiskon - Petr Špièka manažer / - 4.

Autor: Jiøí V. Øezáè
Datum vyd�n�: 05.06.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3509

Brnìnskému Eiskonu byla na základì pozitiv dosažených pøi spolupráci s Carpigiani, nabídnuta možnost rozšíøení dosavadní desítku státù poøádajících národní kola, aby se do celosvìtové zmrzlináøské soutìže rovnìž pøiøadil.

Brnìnskému Eiskonu byla na základì pozitiv dosažených pøi spolupráci s Carpigiani, nabídnuta možnost rozšíøení dosavadní desítku státù poøádajících národní kola, aby se do celosvìtové zmrzlináøské soutìže rovnìž pøiøadil.
Vedoucí rolí èeského projektu GELATO FESTIVAL CHALLENGE byl povìøen manažer Špièka, kterému se roztoèil kolotoè poznatkové sbírky spojené s upøesòováním soutìžního programu a jeho nepøeberných detailù a telefonní linka Brno – Boloòa mìnila barvu zatížení podle hovorové zátìže na soutìžní téma.
Prvotní národní kolo zmrzlinového utkání v ÈR se odehrálo v roce 2017 a protože se tenkrát Eiskon nalézal ještì v provizorních prostorách, došlo k poøádání soutìže v Úvalech u Prahy ve firmì Almeco, která již disponovala odpovídajícími prostory a zaøízením pro èinnost tohoto druhu. Totéž se zopakovalo v roce 2019, ale v duálním provedení, kdy úvalské prostøedí bylo vyhrazeno soutìžícím z Èech poèátkem dubna a o 14 dní pozdìji se stejná soutìž uskuteènila v Brnì v novì otevøených prostorách Eiskonu. Vše se odehrálo jako pøes kopírák s tím rozdílem, že úèastníci o zmìøení zmrzlináøských schopností byli výhradnì z Moravy.  Nejúspìšnìjší mìl taktéž zajištìnu úèast v evropském kole. To, že se Eiskon zmocnil organizaèní role na výbornou, se odrazilo v prohlášení jeho pøítomných zástupcù, kteøí soutìž veøejnì vyhodnotili jako velmi dobøe uspoøádanou a s vyslovením uznání. To mìlo dvì podoby. Jedna se týkala organizaèního uspoøádání a druhá, která byla pro samotné italské odborníky pøekvapením, když použiji citaci jejich slov, tak ta se týkala kvalitativního stupnì zhotovené zmrzliny. A když takový výrok pronesou uznávaní mistøi chladivé pochutiny, tak to má svùj význam, a pokud mohu ohodnotit po soutìži prezentované zmrzliny ve vitrínách, tak mohu doplnit, že se nejednalo o spoleèenské prohlášení mající podklad v úlitbì organizátorùm soutìže.
Akce GELATO FESTIVAL CHALLENGE má pøedevším marketingový zámìr, ale vytváøí mezi zúèastnìnými aktéry další vývojový stupeò  jejich poznatkù a ovlivnìní emocionální složky tvorby smìrem kupøedu, tak jako každé pomìøování lidských sil a myšlení ve všech oborech. Kromì toho se koncipuje zároveò jako spoleèenská událost, kde se setkávají zmrzlináøi z mnoha oblastí republiky, kdy dochází k názorové výmìnì poznatkù, navázání známostí a kontaktùm.
Nejenom zmrzlinou potìšen je èlovìk, ale do souboru sladkého øemesla náleží i dezertová složka. A jak vysvìtluje dál Petr Špièka, rovnìž do problematiky tohoto gastronomického odvìtví budou moci být cukráøi zasvìcováni prostøednictvím specialistù domácího i zahranièního pùvodu. To v náhledu souèasna, kdy dva mìsíce provozu nového pùsobištì spoleènosti Eiskon umožní rozšiøování spektra možností jeho další expanze aktivit ve smìru kvalitních služeb vùèi zákazníkovi. Práce pro manažera spoleènosti dozajista hodna plného vytížení.


Petr Špièka je rodilý Bròan, který v mìstì samém vystudoval pedagogickou fakultu, avšak žití, které bývá z vìtšiny pouhou náhodou, pøihrálo mu do jeho životní cesty sportovní partnerství muže jménem Martin Hvìzda. Oba dva spojovala klubová pøíslušnost v oddílu judo. Sportovní oddíly mívají soustøeïovací akce, z nichž tato se uskuteèòovala v horském prostøedí a bylo to tìstì po Petrovì vysokoškolském absolutoriu, kdy Martin Hvìzda, budoucí šéf Eiskonu, mìl svého judistického kolegu v hledáèku svých podnikatelských zámìrù. Nasmìrování zájmu o jeho osobu spoèívalo jednak ze vzájemné oddílové sounáležitosti, ale pøedevším z projevu, který Petr na tatami zanechával. Priorita Petrových pozitiv spoèívala v jeho spolehlivosti, dùslednosti v dosahování zvolených cílù, peèlivosti, úsilí, vytrvalosti a klidu pøi øešení stresových situací. Kromì toho se vyznaèoval schopností samostatného øešení jakékoli problematiky bez návaznosti na druhé osoby. A to byl ideální pøedpoklad pro manažerskou pozici. Z toho všeho vyplývajícího slovo dalo slovo, zasvìcení do výhledového programu Eiskonu, s výsledkem uzavøení pracovního vztahu.

Ponejprv se jednalo o øadovou pøíslušnost v obchodním oddìlení s rozšiøováním poznatkových vjevù v dalších oblastech. Docházelo k bližším kontaktùm s šéfem ve smyslu zproduktivnìní chodu firmy. Tato konverzace byla v mnohém pøípadì okoøenìna osobitostí náhledu nìkterého z úèastníkù, kdy názor pøebíjel názor, kde tøeba i nároènost osvìtlení jeho podstaty dávala jednotlivému pohledu punc správnosti smìru. Vše vyøèené i požadované mìlo avšak polohu vìcnosti a odehrávalo se ve smyslu prosazování vzájemného cíle mající na svém podkladu pozici oboustranné prospìšnosti.
Špièkova pozice v Eisconu nabývala postupem doby zøetelnìjších kontur. Jeho snaha o pohyb vpøed vázající se na úvahovou vizi vývoje, nabývala postupem doby na své dominantì a poèalo docházet k pøebírání vìtšího bøímì organizaèních úkolù. Vzhledem k vzájemnì do sebe spolehlivì zapadajících koleèek obou lidských firemních komponentù a pozitivní shodì povah, se zaèala rýsovat nosnost Petrovy pozice, kterou rovnìž ovlivnilo šéfova odlišnìjší zamìøenost jeho firemní role ve vìtší vazbì na zahranièí, a u Petra Špièky došlo k pøevzetí organizaèního bøímì nad vìtšinou firemního dìní a po vzájemné dohodì k jeho nastolení manažerem spoleènosti Eiskon.

- konec -

 

 

 

 

 


Vytisknuto dne 28.03.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku