�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


GELATO FESTIVAL CHALLENGE 2019 / 3. - SOUHRN

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 26.04.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3490

Trio postupujcch, kte budou mt anci svj domc spch jak potvrdit, tak i navit jeho pidanou hodnotu, ppadnm postupem do svtovho mistrovstv.

Vítz moravského kola Ivo Nádeníek - TOMIVO GELATO, Lipvka

Zmrzlináská sout, prvá tohoto druhu na území eska, napsala závrenou teku své psobnosti. Její poádání v esky mluvících oblastí má teprve mladou tradici, ale ji se dokala své reprízy s rozšíením na dvoukolový systém samostatný pro echy a Moravu. Ba, vývojový trend pozmnil i její pvodní název Gelato World Tour na souasné oznaení Gelato festival Challenge. Roník 2019 má díky výkonm eských a moravských zmrzliná nejlepších trio postupujících, kteí budou mít šanci svj domácí úspch jak potvrdit, tak i navýšit jeho pidanou hodnotu, pípadným postupem do svtového mistrovství.

V návaznosti na verejší lánek pokraujeme ve výtu prací na GELATO FESTIVAL CHELLANGE moravského kola.

Tadeáš MÍNSKÝ z brnnské cukrárny Minach (.6) zvolil 70 procentí belgickou okoládu, úinek násobil belgickým kakaem a chuov peetil badyánem a skoicí.
Tomáš ROMANOVSKÝ z cukrárny Poctivá zmrzlina pijel z Frenštátu pod Radhoštm. A s sebou si pivezl takté krajový obyej charakterizující valašsko - lašskou oblast, kterým je slivovice. Avšak nikoliv pro posílení pi souti, nýbr coby krajovou ingredienci (v hodnot 60 % !) pro svj soutní švestkový sorbet a švestková povidla s píchutí badyánu, hebíku a skoice. Dekor tvoil perník a mandle.
Další soutící enou byla Eva Rezková z Adriagoldu v Nivnicích (.10). Soutnímu námtu dala název Mystické maliny, kdy smetanovou zmrzlinu dekorovala polevou z bílé okolády.


Pro nkteré me vzniknout otázka, i pípadná pochybnost o smyslu poádání takovéto akce. Odpov vyplývá z provené logiky vyplývající z kterékoliv lidské innosti, která práv prostednictvím vzájemné soutivosti navyšuje hodnotu kvality. A to byl motivaní stimul jak poadatele Carpigiani, tak rovn organizátora Eiskon. Dle mluvy zúastnných soutících, doprovodu i návštvník došlo k jednotnému názorovému unisonu o oprávnnosti, zajímavosti a podntnosti poádané akce. Poadatelský gigant Carpigiani, vytváející v souasnosti vrchol zmrzlináské strojové techniky, poádá tato zmrzlináská klání v rzných ástech svta a me nám být proto ctí, e do takto obsáhlého organizaního týmu piadil i eskou republiku. V souvislosti s touto skuteností je vhodné pipomenout, e nosný podíl zásluhy na této realit nese organizaní drustvo Eiscon s.r.o., jen zastupuje spolenost Carpigiani v eské a rovn Slovenské republice.


Á propo, poznámka k uvedené zmínce. Vzhledem k tomu, e se mistrovství Evropy, v nm budou mít eské barvy ti zástupce, uskutení a v píštím roce, vzniká tak ješt prostor pro další monou organizaní inovaci s tím, e dosavadní dvoukolový systém by se mohl rozšíit na tíkolový, kdy tetího partnera z pohledu eského poadatelství, by vytváela sout pro slovenské zmrzlináe. Tím by se doplnilo zastupitelství spolenosti Eiskon na maximum, nekuli nadoraz, a úrove esko - slovenského píspvku by tak mohla pozvednout laku hodnoty kvality o njakou dírku výše. Ale je to prozatímní názor, vyplynuvší z dosavadních ohlas na kvalitu soute, a zdrazuji, e jak z domácích tak i poadatelských úst pítomných italských zástupc Carpigiani. Jakou podobu bude mít tato strana rovnice doplnná o druhou stranu reality moností, ukáe teprve série vyjednávání.

Na moravském kole došlo ješt k vyhlášení dalších ocenní :
KREATIVITA   - Jakub  GAVOR (.1)
PREZENTACE
  - Tadeáš MÍNSKÝ (.6)

Vrame se ještem zrakem objektivu do dílích posteh obou kol zmrzlináské soute GELATO FESTIVAL CHALLENGE, a to ukázkou z eského i moravského kola.


 
 

Postehm  vtisknutým do tídílného seriálu Gelato Festival Challenge v provedení dvoukolového systému, schází ješt údaj, a to datum psobení našich tí nejúspšnjších zmrzliná, kteí postoupili, eknme, do "evropské ligy".  Pesná doba konání prozatím nebyla ješt urena, ale hovoí se o podzimu píštího roku, a pro nejúspšnjší Evropany je nachystán termín svtového mistroství bez blišího urení v roce 2021.

- konec -

 

 

 

 

 


Vytisknuto dne 20.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku