Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


SIGEP 2019 - ČOKOLÁDOVÁ AKADEMIE MILÁNO

Autor: Jiří V. Řezáč
Datum vydání: 8.2.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3453

Akademie si vytýčila za cíl své činnosti rozvíjet význam čokoládové kulturv prostřednictvím zájemců kakaového vyznání, kteří hodlají v týmu ortodoxních vyznavačů čokoládového umu jejich prostřednictvím rozvíjet svoje schopnosti.

Hlavním městem italské Lombardie je  Miláno, které zaujímá druhou pozici ve velikosti měst Apeninského poloostrova. Město pyšnící se významnou katedrálou, renesančními památkami, fotbalovými týmy i jednou z nejuznávanějších operních scén na světě slavné La Scaly, má rovněž gastronomickou pozoruhodnost v podobě čokoládové akademie zasvěcené umělecké tvorbě. Akademická půda slouží k dotváření čokoládovo - výtvarného umu vrcholovým cukrářům, kteří prostřednictvím pokrokových technologií a strojního zařízení se zdokonalují v odborné řemeslné zručnosti.

Akademie si vytýčila za cíl své činnosti rozvíjet význam čokoládové kulturv prostřednictvím zájemců kakaového vyznání, kteří hodlají v týmu ortodoxních vyznavačů čokoládového umu jejich prostřednictvím rozvíjet svoje schopnosti. Výuka v akademii má též prostor pro pouhé nadšence způsobu čokoládové seberealizace, jež hodlají proniknout hlouběji do tajů čokoládových půvabů. V obsáhlé nabídce různorodých variací výuky projdou účastníci semináři, teoretickými poznatky i samotné čokoládové tvorby. Klíčové motto činnosti Čokoládové akademie Milano je vyjádřeno výrazy kreativita, inovace, odbornost.
Účastníci kurzů se posunou v odbornosti čokoládové tvorby přes samotný původ v podobě kakaových bobů, v poznatcích obchodu a manažmentu po laboratorní výzkumy.


 

Kurzy se vyznačují obsáhlou skupinou zaměření typu:

• Čokoládové sorbety                                                                                                        
• Čokoládové figurky
• Zmrzlinová senzorika
• Způsob použití čokolád ve zmrzlině
• Použití okrasných prvků v čokoládě
• Tvorba čokoládové zmrzliny dle vlastní receptury
• Kouzlo čokolády v cukrářství
• Přechodové odstíny čokolády
• Čokoládové miniatury
• Ukázková čokoládová tvorba (dekorativní předměty)
• Používání čokoládových krémů
• Výroba pralinek
• Estetika cukrářské tvorby
• Zhotovování dortů inovační technologií


Na vrub týmu Čokoládové akademie Milano je připsán zajímavý cukrářský projekt, který si svoji výjimečností řekl o zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Duchovním otcem mimořádného počinu byl světový šampion v tvorbě čokolády Davide Comaschi (na snímku), který vytvořil šestičlenný tým z čokoládové akademie. Výrobek se vyznačoval hmotností 332.2 kg, průměrem 115 cm a výšce 115 cm. Cukrářská squadra azzura věnovala výrobku pracovní čas rovných sto hodin. Surovinové náklady tvořilo 49500 g mouky, 37800 g másla, 25200 g cukru, 25 000 g rozpustné čokolády, 22500 g rozinek, 22500 g kandovaných pomerančů, 22500 g voda, 18000 g žloutků, 15 000 g smetany, 7000 g tmavé čokolády,
5100 g medu, 2000 g bílé čokolády, 810 g soli, 540 g aromatu přírodního pomeranče, 360 g aromatu citronu a 225 g vanilky.

- pokračování -


Vytisknuto dne 15.2.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku