�l�nek ze serveru Cukr��.cz (www.cukrar.cz)


V�echna pr�va vyhrazena (c) 2001 V�trn�k, s.r.o.
Upozorn�n�: Doslovn� ani ��ste�n� p�eb�r�n� tohoto materi�lu nen� povoleno bez p�edchoz�ho p�semn�ho svolen� spol. V�trn�k, s.r.o.
Takto vyti�t�n� str�nka nen� dokladem shody vyti�t�n�ho textu se skute�n�m �l�nkem a jako takov� nem��e ani b�t pou�ita.


SIGEP 2019 v nvtvnm progresu!

Autor: Ji V. ez
Datum vyd�n�: 28.01.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3450

Ke vztahu Ital k cukrain jako takov, je potebn zdraznit ryz jdro italskho zlatho oechu cukrskho umn, kterm je bezpochyby proslul gelato italiano, tedy italsk zmrzlina, zastoupenho na veletrhu doslovn v tunch.

Ji ve tyiceti jednáních se odehrálo v lednovém msíci letošního roku nejvtší veletrní pedstavení cukráského umu spojeného s magickým pojmenováním SIGEP v pímoském letovisku Rimini. Tedy tyi dekády s kadoroním návštvnickým progresem, který v letošním roce kulminoval na íslici rovných 200 000 návštvník! V souasné dob útlumu veletrních akcí prakticky v celém svt, se jedná o akt bezpochyby výjimený a zárove i úctyhodný.

To, e si italský SIGEP drí pozici svtové cukráské veletrní jedniky je nabíledni v podstat po celou dobu jeho konání, ale zaslouí si zvláštní  obdiv zejména nad tím, e stoupající tendenci zájmu si dokáe  udret i pes progresivní konkurenci internetovních médií, které mní pozici návštvnické pítomnosti po celém svt. V nastalé otázce co je toho  píínou, je k dispozici nkolik variant odpovdí. A to, e cukraina má ve svém kouzlu psobnosti jak vizuální podobu, tak i zárove chuovou. A ta posledn jmenovaná náleí k pti základním smyslm lovka, kdy receptory jeho chuových pohárk vytváejí pojem všemocných emocí, které jak známo hýbají svtem. Tento dokument faktu pitom ukazuje na význam cukráského umní na psychiku lovka a jeho ovlivování lidského zájmu a zárove i ekonomického pínosu.



To na stran jedné. Tou druhou stranou významu mince úspchu je vztah italských poadatel k cukrain jako takové, kdy je z tohoto širokého spektra výrazových a chuových moností  potebné zdraznit ryzí jádro italského zlatého oechu cukráského umní, kterým je proslulé „gelato italiano“, tedy italská zmrzlina, která byla zastoupena ve veletrních prostorách doslovn v tunách.
Pipoteme-li k výtu pozitiv i psobnost italského disignu, vetn jejich smyslu pro veletrní show, dostaneme souhrn veliin, které veletrhu SIGEP zajišuje široké spektrum návštvnického zájmu v jeho kadoroní progresivit.

Na zmrzlináské pehlídce SIGEP bývá pravidelnou a nezbytnou souástí nejvtší a nejstarší producent zmrzlinových stroj italské CARPIGIANI v nedílném spojení se svojí zmrzlináskou odnoí GELATO UNIVERSITY CARPIGIANI prezentující své produkty v podob osvtového know how ve dvanácti státech na tech svtových kontinentech. Výstavní plocha o rozmru více ne 1000 tvereních metr tohoto svtového zmrzlinového giganta poskytovala prostor pro zájemce zmrzlinového opojení, kteí pišli za ponauením i pokocháním se osobitou chutí a vzhledem hmoty, její charakter má chladivý základ, z nho ale heje magický pvab chuového poitku.
Tedy zmínná plocha byla prostedníkem odborných poznatk  v pedvádcích konferencích urené pro profesionální tvrce i laické zájemce o zmrzlinové poznání, a to z celého svta. Obdobným zpsobem lze hovoit nejenom o dalších svtových znakách zmrzlináského prmyslu, ale i o drobných výrobcích, kteí mají v naprosté vtšin spolené místo pvodu, kterým je královská zem zmrzliny, Itálie.



O mimoádné výstavní návštvnické úasti svdí i fakt, e dokonce i na pánských toaletách stála dlouhá fronta!

To, e SIGEP není pouze oborová pehlídka sladkého umní, svdí i rozsah jeho výstavní nabídky sestávají ze spíznných obor typu pekaství vetn jeho jemné odnoe, okolády, kávy, cukrovinkáství, pizzy, smsí, pípravk, tstovin, výrobních doplk, pracovního obleení a pomcek.
Do tohoto zjednodušeného výtu náleí rovn i bezpoet pevádcích akcí, soutí rznorodých tématických obor i doplkových program a rovn obrovského mnoství technologií a oborové techniky, které pedvádlo 1250 vystavovatel na ploše 129 00 tvereních metr v prostoru 28 výstavních hal.

- pokraování píšt -


Vytisknuto dne 18.04.2024 ze serveru
Cukr��.cz (www.cukrar.cz)
Konec �l�nku