Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Plundrované těsto

Autor: Tomáš Sedláček
Datum vydání: 8.1.2019
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=3443

Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme.

Suroviny

400 g polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 vejce
20 g droždí
2 polévkové lžíce cukru
špetka soli
200 g másla
mouka na podsypani

Příprava

Po vykynutí těsto vyválíme, na něj položíme máslo, přeložíme do psaníčka jako u listového těsta a vyválíme.
Necháme asi 15 minut v chladu a potom ještě 2 x překládáme a vyvalujeme.
Potom těsto vyválíme, nakrájíme čtverečky a plníme tvarohovou a makovou nádivkou. Tvarujeme do šátečku, nachame nakynout, pečeme v hodně teplé troubě.
Veěsinou se podavají teplé,


Vytisknuto dne 24.6.2019 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku